Dа li kratkotrajni angažmani treba da uđu u vaš CV?

Dobro sastavljena kratka biografija vam povećava mogućnost za priželjkivani intervju. Kao što i samo ime kaže, ta biografija treba da ostane kratka.

dali-kratkotrajni-angazmani-treba-da-udu-u-vas-cv-1.jpg

Mnogo ljudi je bilo u situaciji da ima kratkotrajne profesionalne angažmane od 1, 2 ili 3 meseca koji se odlično uklapaju uz CV i čine ga „moćnijim“.

Nekad se ti angažmani preklapaju sa redovnim poslom, a definitivno je neophodno da, kako bi vaš CV bio dopadljiv poslodavcu, on treba da bude tačan, uredan i pregledan.

Da li da se kratkotrajni angažmani pomenu ili ne?

Na ovo pitanje ne postoji tačan odgovor „da“ ili „ne“. U principu, ako je trajao manje od 6 meseci i nije relevantan za novo radno mesto, možete ga isključiti iz kratke biografije.

Ukoliko ste pak, za to ktatko vreme postigli značajne rezultate i stekli važne veštine vezane za posao i profesionalnost, onda treba da to i naglasite u CV-ju.

dali-kratkotrajni-angazmani-treba-da-udu-u-vas-cv-2.jpg

Ukoliko ste u nekom trenutku radili više posla istovremeno, onda se vremenski periodi tih angažmana preklapaju, pa bi mnogi eksperti za ljudske resurse odbacili vaš CV kao „napumpan“.

Zbog toga je važno da naglasite na kakvoj ste poziciji bili i koji su vam bili angažmani, da li se radi o honorarnom poslu ili pak o jednokratnom projektu.

Ako ste kvalifikovani za više radnih pozicija, imajte nekoliko verzija kratke biografije, koji treba da budu prilagođeni upravo onom poslu za koji aplicirate.

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: freepik.com

Možda vas zanima:

Evo kako konobari zamišljaju svoj posao kad se ponovo otvore kafići U Češkoj planiraju otvaranje kafića i restorana 25. maja pa su neki tamošnji ugo...