7 navika devojaka sa glatkom kožom, bez celulita

U zimskom periodu svako ima navike zbog kojih se kaje početkom leta kada treba da obuče bikini i kratke komade odeće. U koje navike se „kunu“ devojke sa glatkom kožom, bez celulita? Trebalo bi da počnete da ih praktikujete odmah... 

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-01.jpg

Da ne biste paničili u poslednjem trenutku, važno je da promenite životni stil i da praktikujete određene navike tokom cele godine.

Dijeta u trajanju od 3 nedelje ili masaža protiv celulita pre odmora neće napraviti čudo kao što biste očekivali, to je proces i treba da se neguje.

Devojke sa glatkom kožom bez neravnina to znaju i drže se određenih pravila – koja su to pravila?

Zdrava ishrana

Celulit neće nestati ako samo smršate, važno je da se stalno hranite zdravo i da unosite zdrave proteine, masti i sveže namirnice.

Meso, jaja, orašasti plodovi, spanać, paradajz, grejpfrut, riba, avokado deo su namirnica koje bi trebalo da konzumirate.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-02.jpg

Redovno konzumiranje vode

Preporučljivo je unositi 1,5 do 2 litra vode dnevno (kafa, čaj i drugi napici nisu uključeni u ovu količinu, oni su kao dodatak tečnosti).

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-03.jpg

Redovno vežbanje

Pored zdrave ishrane, fizička aktivnost je ključna. Ako želite tonirano telo bez neravnina, važno je da sagorevate kalorije, ali umesto da vežbate sa težinom, praktikujte više trčanje, čučnjeve, preskakanja konopca, aerobik i slično.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-04.jpg

Masaža celog tela

Za glatku i negovanu kožu, devojke praktikuju profesionalnu masažu esencijalnim uljima, namensku anti-celulit masažu, kao i redovnu domaću masažu pomoću četke ili drugog sredstva za masažu.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-05.jpg

Piling

Iako nanošenje krema i mleka za telo pomažu u cirkulaciji i u postizanju da koža bude glatka, to nije dovoljno da se desi čudo.

Piling je idealan za uklanjanje sloja mrtvih ćelija, poboljšanje cirkulacije i ubrzavanje metabolizma, a samim tim i oslobađanje od neravnina na koži.

Devojke se „kunu“ u piling od kafe i morske soli kao sredstva protiv celulita.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-06.jpg

Tuširanje jakim mlazom

Iako su tople kupke u kadi punoj vode opuštajuće, tuširanje jakim mlazom pomaže da se poboljša cirkulacija krvi i stimuliše metabolizam i glatka koža.

Usmerite mlaz na problematične delove na razdaljini od 10cm i masirajte kružnim pokretima.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-07.jpg

Sauna

Visoke temperature u sauni poboljšavaju protok krvi i limfe, čineći da koža postane glatka, da se očisti od masnoća, i da se elastičnost vrati u normalu.

7-navika-devojaka-sa-glatkom-kozom-bez-celulita-08.jpg

Napomena: Ove navike vam mogu doneti rezultate ako ih praktikujete zajedno, a ne jednu po jednu, i to u dužem vremenskom periodu. Ne očekujte da će se čudo desiti preko noći.

M. M. CRNOBELO.rs / Foto: depositphotos.com

Možda vas zanima:

Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Žene rangirane prema horoskopu - od najboljih do najlošijih devojaka za vezu Imali smo mogućnost da vidimo kako su muškarci rangirani prema horoskopskom znak...
Umivate lice sapunom i još 9 loših navika za lepotu koje treba da zaboravite Iako micelarna voda uklanja veći deo šminke, ona ne omogućava temeljno čišćenje ...
Šta treba da uradite pre spavanja kako biste se sledećeg jutra probudile sa savršenom kožom? Najveći uticaj na izgled i sjaj kože imate upravo vi, i to preko načina na koji ...
Srpkinja daje detaljna uputstva za pravljenje lažnih pega – hit trend kod devojaka širom sveta (vide... Kako vam se dopada trend pravljenja lažnih pega? Kao i mnoge devojke širom sveta...
Nauka potvrđuje: 9 navika koje su zajedničke srećnim ljudima Tokom celog života otkrivamo šta je to što nas čini srećnima. U tom cilju nam ma...