Nikada ne ignoriši taj mali unutrašnji glas koji ti govori da je on čovek koji te ne zaslužuje

Mi, žene, generalno imamo snažnu intuiciju koju se najčešće trudimo da ućutkamo. Duboko u sebi gotovo uvek znamo istinu, ali najčešće ne želimo da je prihvatimo.

nikada-ne-ignorisi-taj-mali-unutrasnji-glas-koji-ti-govori-da-je-on-covek-koji-te-ne-zasluzuje.jpg

A istina nije uvek prijatna. Ona je surova, oštra, nanosi bol. Ipak, vremenom svi naučimo da nema ništa lepše i više oslobađajuće od nje.

Setite se ovoga u trenucima kada tražite savet od prijatelja, ukućana, od nekoga u koga imate poverenje.

Da, možda će vam ponuditi solidne argumente i rešenja, ali ih vi već imate u sebi. Taj mali unutrašnji glasić, vaša intuicija koja je zapravo moćan glas koji vi nekako uspevate da ućutkate, da mu napunite usta krpama, da ga utišate, uspavate i potpuno ignorišete.

Taj glas vam podiže „crvene zastavice“ u mozgu uvek kada nešto zaista nije u redu. Borite se protiv njih. Mrzite crvene zastavice, unutrašnje alarme, sopstveno nespokojstvo.

Ne, on se nikada neće promeniti. Nisi ti ta posebna devojka koja će mu promeniti loš karakter. Zapravo, ljudi i ne umeju da se promene u toliko drastičnoj meri kao što priželjkujemo.

Ne, on neće prestati da pije u onoj meri za koju ti smatraš da je dovoljna. Eventualno može da počne da pije malo više.

Ne, on laže kada ti govori da više ne posećuje kockarnice od kako je poslednji put baš zabrljao. Pitanje je samo još koliko je takvih grešaka napravio, a da ti to ne znaš.

Ne, on ne planira da prestane da flertuje sa drugim ženama, da krišom skida burmu sa prsta dok niko ne gleda i da piše nepoznatim devojkama kasno u noć dok ti spavaš.

I dok te ubeđuje da je sve to naivno, nevino, da mu ništa ne znači, da si ti njegov svet i život, duboko u sebi znaš da je on besramni, bezobrazni lažov.

Ali, prihvataš izvinjenje, grliš ga sa sumnjom, sa nekom neudobnošću u stomaku, sa malom knedlom u grlu, sa suzama u očima koje jedva zadržavaš.

Osećaš da toliko mnogo stvari nije u redu, intuicija te snažno upozorava da paziš, ali ti ipak meriš sve stvari na kantaru – vreme koje ste proveli zajedno, koliko si mnogo uložila u tu vezu, činjenica da su te njegovi roditelji i bliži rođaci prihvatili kao svoju, a i tvoji roditelji su mu poprilično naklonjeni... zar možeš svima tako lako da slomiš srce?

Da, možeš. Zato što ako budeš pazila na njihova, u međuvremenu će se tvoje srce raspući.

Svaki put kada ti mali glas kaže da zaslužuješ bolje – znaj da zaista zaslužuješ bolje.

Svaki put kada te upozorava da on laže – on zaista laže.

Svaki put kada ti govori da bežiš – okreni se i nikada se nemoj vraćati.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Tajne tantričkog seksa: Drevni trikovi za nezaboravno zadovoljstvo Drevna indijska ezoterična tradicija, kao i duhovno učenje poznato kao tantra, k...
Slavni muškarci koji mogu da se pohvale najvećom „muškošću“ (18+) Naravno da nemamo tačne mere, ali prema glasinama koje kruže, neki muškarci iz s...
Bez klitorisa nema orgazma - 4 činjenice o organu koji donosi zadovoljstvo Klitoris je jedan od najčudesnijih delova ljudskog tela i jedini organ koji služ...