9 ključnih elemenata za srećnu vezu

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-01.jpg

Bez saosećanja, pažnje, ljubaznosti i zahvalnosti, vaša veza ne može biti dugovečna.

Opsesivno razmišljanje i „prežvakavanje“ istih misli štetno je za vaše mentalno zdravlje, zato sedite i otvoreno porazgovarajte sa partnerom o problemima u vašoj vezi.

Ali, pre nego što to učinite, prvo pročitajte savete psihologa koje treba da sledite ako želite da imate zdravu i srećnu vezu.

Da li praktikujete ove stvari:

Saosećanje

Zajednički život sa partnerom daje vam osećaj da ga savršeno poznajete. Ali, baš ovo ponekad može da vas spreči da razvijete empatiju jedno za drugo.

Da biste izbegli ovu grešku, potrudite se da se u različitim situacijama stavite u njegovu kožu. Zatvorite oči, zanemarite vaš pogled na konkretnu situaciju ili problem, i zamislite kako se on oseća.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-02.jpg

Emotivno razumevanje

Za vreme žestoke svađe retko ko može da se smiri i kaže voljenoj osobi „Imaš sva prava da osećaš to što osećaš, razumem te...“ Ali, ove reči mogu biti korak za smirivanje tenzije i razrešenje konflikta.

Probajte, mogu napraviti čuda za vašu vezu. Partner će postati svestan da ga razumete i negativne emocije će polako nestati.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-03.jpg

Pažnja i ljubaznost

Često potcenjujemo moć pažnje i ljubaznosti. Ali, nezadovoljstvo ponašanjem drugog partnera može da dovede do ozbiljnog konflikta.

Zato u svakodnevici iznenađujte jedno drugo malim poklonima i gestovima pažnje. Njima ćete smanjiti tenziju i sprečiti nepotrebne svađe.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-04.jpg

Partnerstvo

Neki partneri u određenom trenutku veze počinju svog partnera da tretiraju kao cimera. Svako živi svoj život, svako sam donosi odluke i polako se udaljavaju jedno od drugog.

Ovo je potpuno pogrešno. Život treba da gradite zajedno i da budete partneri, a ne cimeri.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-05.jpg

Pretpostavke

Kada partner nešto uradi ili vam kaže nešto, ne morate odmah da pretpostavljate najgori mogući scenario.

U mnogim situacijama je bolje da se ne trudite da čitate između redova, već da ga pitate šta konkretno misli.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-06.jpg

 Zahvalnost

Pokažite zahvalnost partneru u svakoj prikladnoj situaciji. Koliko god vam to beznačajno izgledalo, napraviće pravu magiju za vašu vezu.

Sve češće ćete čuti „hvala“ i partner će vas češće iznenađivati lepim postupcima.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-07.jpg

Ne uzimajte jedno drugo zdravo za gotovo

Da bi oba partnera bila zadovoljna u vezi, potrebno je da se na njoj radi, da se razgovara, da se rešavaju problemi i da se čine kompromisi.

Morate da promenite stav da će vaš trenutni partner biti vaš partner zauvek, bez obzira koliko se loše ponašate prema njemu.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-08.jpg

Sreća

Mnogi misle da će ih partner učiniti srećnima. Ovo je delimično tačno, ali prava osnova sreće leži u vama samima.

Ako ste pre veze imali neispunjen i nesrećan život, tada će vam veza biti samo privremeno rešenje situacije, a prethodno stanje će se ubrzo vratiti.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-09.jpg

Pričanje iza leđa

Nikada ne pričajte partneru iza leđa. Ako sazna za ovo, biće zaista besan. Dodatni problem je što ćete vi i vaš partner brzo rešiti i savladati problem, ali ljudi sa kojima ste o tome razgovarali - vaši prijatelji i roditelji - to će još dugo pamtiti.

Budite mudri i o pukotinama u vašoj vezi razgovarajte sa svojim partnerom, a ne sa drugim ljudima.

9-kljucnih-elemenata-za-srecnu-vezu-10.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: ckler.com

Možda vas zanima:

Šta učvršćuje erekciju, a šta može da je „ubije“? Prema nauci, postoji nekoliko vidova erekcije, a na svaku od njih utiču faktori ...
Rođeni u martu su „bogovi seksa“: Mesec rođenja otkriva kakvi ste u seksu Period i mesec u godini u kojem ste rođeni utiču na vaš karakter. Ali, isto tako...
Poze za seks koje mogu da zamene trening (18+) Seks može zaista da vas izmori, a tako i da vam pomogne da sagorite nekoliko kal...