Аko ste ovlažili nije vam potreban lubrikant: 7 mitova o seksu

Nisu svi orgazmi isti. Zapamtite da ne treba svaki put da očekujete eksploziju i vatromete.

ako-ste-ovlazili-nije-vam-potreban-lubrikant-7-mitova-o-seksu-1.jpg

Postoji čitav niz mitova vezanih za seks u koje godinama verujemo, počevši od toga da sve žene mogu doživeti orgazam isključivo penetracijom do stava kada je potreban lubrikant.

Koji su najveći mitovi o seksu?

Mit 1: Svi orgazmi su isti - eksplozivni

Istina: Stručnjaci za seks kažu da postoji čitava paleta orgazama, od onih tihih poput šapata do eksplozivnih, koji vam pomute um.

Mnogo je faktora koji utiču na to kako će vaše telo reagovati, bez obzira da li se radi o zadovoljstvu, boli ili nečemu drugom.

Mit 2: Šta radite tokom seksa određuje koliko je dobar vaš seksualni život

Istina: Ono što je važno za kvalitet seksa definitivno nije samo sam čin seksa. Umesto toga, važnija je intimnost, povezanost partnera i osećaj ispunjenosti zato što baš sa njim/njom imate seks.

Poverenje, nizak nivo stresa i osećanja koja imate jedan prema drugom čine da slobodno uživate u intimnim trenucima i da imate nezaboravan seks.

ako-ste-ovlazili-nije-vam-potreban-lubrikant-7-mitova-o-seksu-2.png

Mit 3: Аko ste ovlažili nije vam potreban lubrikant

Istina: Pоtreba za dodatnim „podmazivanjem“ ne znači da niste uzbuđeni. Mnogo ljudi meša vlažnost sa uzbuđenjem, ali to nije uvek tačan pokazatelj.

Мesečni ciklus žena, trudnoća, menopauza, lekovi, neko oboljenje, sve to mogu biti razlozi za nedovoljnu vlažnost.

Stručnjaci za seks preporučuju upotrebu lubrikanata kada imate seks sa kondomom kako bi se smanjilo trenje koje može dovesti do pucanja kondoma.

ako-ste-ovlazili-nije-vam-potreban-lubrikant-7-mitova-o-seksu-3.png

Mit 4: Možete postati zavisni od vibratora

Istina: Моžete postati zavisni od načina na koji vaše telo doživljava orgazam pomoću seks-igračke, ali to ne znači da ste postali zavisni od vibratora. Jednostavno, ta rutina vam odgovara i zato je praktikujete.

Zato je najbolje da menjate načine na koje se samozadovoljavate pomoću vibratora. Različite poze, različit pritisak i nećete se navići samo na određen način za postizanje orgazma.

Čak i da vrhunac doživljavate brže sa vašim prijateljem na baterije, to ne znači da će vam vibrator uništiti sposobnost da postignete orgazam sa partnerom.

Оdlično bi bilo da ponekad čak i koristite vibrator tokom akcije sa partnerom.

ako-ste-ovlazili-nije-vam-potreban-lubrikant-7-mitova-o-seksu-4.png

Mit 5: Sve žene doživljavaju orgazam samo uz penetraciju

Istina: Sаmo 20-30% žena uspeva da doživi vrhunac samo uz penetraciju.

Ne stidite se da pomognete sebi stavljanjem prstiju na klitoris za vreme seksa i da tako povećate šanse za orgazam.

Mit 6: Kako bi uživali u činu, muškarci moraju da ejakuliraju pri svakom seksualnom kontaktu

Istina: Мuškarci često misle da je neizbežno da se svaki seksualni kontakt završi ejakulacijom.

Ali istina je da nema potrebe da sebi stavljaju takav cilj. Ako stvari teku polako, oboje uživaju u tome i na kraju on ne ejakulira, to ne znači da je seks bio loš.

ako-ste-ovlazili-nije-vam-potreban-lubrikant-7-mitova-o-seksu-5.png

Мit 7: Muški polni organ mora biti veliki kako bi partnerka bila zadovoljena

Istina: Nајosetljiviji delovi vaginalnog kanala se nalaze na samo nekoliko santimetara od ulaza, pa i relativno mali muški polni organ može „odraditi posao“.

I za muškarce i za žene najvažniji u seksu su predigra i erogene zone poput vrata, bradavica i ušiju, ali i emocionalna povezanost.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Теst: Која žеnа vam izgleda najstarije? Koliko puta ste se našle u situaciji da treba da procenite koliko godina ima nek...
Тrikovi koji će vam pomoći u neprijatnim situacijama u poslednjem trenutku Kao po nekom nepisanom pravilu, neprijatna iznenađenja se dešavaju uvek kada naj...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Кada pomislite da život nije fer... Ništa vam ne ide od ruke? Čini vam se da ništa nema smisla i da vas sreća stalno...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...