Kako da izaberete štikle koje će vam biti udobne i u kojima nećete izgledati smešno?

Žene u štiklama zaista izgledaju ženstvenije, ali samo ako se u njima osećaju udobno.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-01.jpg

Ako su vam štikle previsoke, pretesne ili neudobne, verujte da to primećuju i oni sa strane, jer vaš hod nije prirodan, a ženstvenost se gubi.

Naravno, ni vi ne želite da osećate neudobnost i bol u stopalima, pa kako da izaberete savršene štikle?

Potrebno je da se držite određenih pravila koja će vam biti uslov pri kupovini, a ne samo da gledate spoljašnji izgled.

Kako uspešno da izaberete udobne štikle:

Optimalna visina štikli za svaki dan

Koliko god da volite visoke štikle, za svakodnevno nošenje morate izabrati skromnije opcije, jer u suprotnom možete da izazovete ozbiljne zdravstvene probleme i povrede.

Ukoliko ne želite da štikle zamenite ravnim cipelama, onda se držite sledećih preporuka:

  • Doktori kažu da za svakodnevne prilike štikla ne treba da bude viša od 4-6 cm, kako se kičma ne bi opteretila.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-02.jpg

  • Obratite pažnju na rastojanje između štikle i đona (plute). Što je štikla viša, to će biti manje rastojanje, a rastojanje od 6 cm se smatra bezbednim da bi stopalo bilo stabilno.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-03.jpg

Idealna visina za večernje štikle

Za svečanije prilike ili izlaske možete sebi dozvoliti štikle od 4 cm, ali da biste dobili optimalnu visinu štikle za vas, treba da uzmete neke mere i da izračunate.

  • Prva opcija: izmerite visinu svog tela i dužinu nogu od kuka do stopala, a zatim računajte prema sledećoj formuli: [(visina/ dužina nogu) – 1.61] * 10 = idealna visina štikli za vas.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-04.jpg

  • Druga opcija: sedite na stolicu i ispružite jednu nogu napred, ali ne savijajte stopalo. Izmerite rastojanje od pete do tabana, kao na slici. Dobijena mera će biti jednaka visini idealne štikle za vas kako bi stopalo prirodno padalo.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-05.jpg

Bonus saveti

Veličina

Mnoge devojke kupuju manji broj ili broj koji u potpunosti odgovara njihovom stopalu jer misle da će im tako biti udobnije, ali u suštini je bolje da izaberete jedan broj veći kako vas ne bi stezale i da imate mogućnost da dodate silikonske uloške.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-06.jpg

Materijal

Cipele koje su napravljene od veštačkih materijala, po pravilu veoma teško prate liniju stopala i prstiju, pa se tako javljaju krivljenja i deformacije na stopalima i prstima.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-07.jpg

Položaj štikle

Štikla ne treba da bude pozicionirana unutra ili izvan, već treba da ide pravo nadole, pa budite pažljivi još dok ste u prodavnici i proverite da li se prilikom hodanja pomera.

kako-da-izaberete-stikle-koje-ce-vam-biti-udobne-i-u-kojima-necete-izgledati-smesno-08.jpg

 M. M. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Тоrta od 3 sloja čokolade, bez kora i pečenja Nikada nećemo reći „ne“ dezertu, naročito ako se radi o troslojnoj čokoladnoj tr...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst: Која žеnа vam izgleda najstarije? Koliko puta ste se našle u situaciji da treba da procenite koliko godina ima nek...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Тuristička mesta za koja imate visoka očekivanja, a realnost će vas razočarati Do nekih od najpoznatijih svetskih atrakcija je teško doći zbog mnoštva ljudi ko...