12 čudnih modnih trikova koji će vam olakšati život

Od neprijatnog mirisa cipela do izgubljenog sjaja na srebrnom nakitu, ovi trikovi će biti rešenje za mnoge vaše glavobolje.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-01.jpg

Svi želimo da možemo da se nosimo sa određenim problemima sa odećom, a na sreću, Internet je pun apsurdnih, ali uspešnih modnih trikova.

Evo 12 takvih koji će vam olakšati život:

Sakrijte bretele grudnjaka uz pomoć spajalice za papir.

Ako kupite haljinu sa golim ramenima, ali nemate odgovarajući grudnjak, ne trčite u prodavnicu veša. Uzmite spajalicu za hartiju i jedan kraj pričvrstite za jednu, a drugi za drugu bretelu.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-02.jpg

Sprečite da vam se vidi donji veš.

Linije od lastiša na gaćama mogu da unište i najbolji stajling. Da biste izbegli ovo, nosite specijalno dizajniran donji veš, koji ne samo da se neće poznavati, već će i staviti akcenat na vaše najbolje delove.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-03.jpg

Obrijte vaš džemper da biste se oslobodili ućebanih delova.

Da biste učinili da vaš stari džemper izgleda kao da je nov, uzmite brijač i nežno pređite njime preko džempera da biste odstranili ućebane delove.

Ali zapamtite, treba da budete veoma pažljivi da ne biste isekli odeću.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-04.jpg

Stavite sodu bikarbonu u vaše cipele da biste se oslobodili neprijatnih mirisa.

Ako se konstantno borite sa neprijatnim mirisom svojih cipela, ovaj trik će vam pomoći da taj problem rešite brzo i jeftino. Uzmite sodu bikarbonu, zamotajte je u mali komad platna i ostavite da stoji u cipelama u toku noći.

Možete i da pospete malu količinu sode po unutrašnjosti cipela, ali zapamtite da ne smete da stavljate sodu direktno na kožne cipele, jer će ih uništiti.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-05.jpg

Koristite cevčicu da vam se lančići ne bi zaplitali.

Otplitanje lančića zna da bude veoma stresna stvar koja oduzima mnogo vremena. Ali ako koristite ovaj trik, oslobodićete se glavobolje, posebno u vreme putovanja. Sve što vam je potrebno to je cevčica za piće.

Otkopčajte lančić, provucite ga sa jedne strane cevčice i zakopčajte ga. Dužinu cevčice prilagodite dužini vašeg lančića, tako što ćete je iseći ukoliko je to potrebno.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-06.jpg

Uklonite žvakaće gume sa odeće uz pomoć leda.

Žvaka zalepljena za odeću zna da bude veliki problem. Uzmite kocku leda, ohladite žvaku, a zatim je nežno uklonite pomoću noža.

Trik će savršeno funkcionisati zato što žvaka reaguje na promenu temperature.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-07.jpg

Očistite srebrni nakit uz pomoć kečapa.

Znamo da može da zvuči suludo, ali trik zaista funkcioniše. Stavite malo kečapa na mali komad tkanine i protrljajte vaš srebrni nakit, a zatim odstranite kečap. Vaš nakit će sijati više nego ikada!

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-08.jpg

Zaštitite vašu kapu uz pomoć lepljive trake.

Da biste izbegli uništavanje vaše kape od šminke na čelu ili od znoja, pre nego što je stavite, obložite je lepljivom trakom. Ovaj jednostavan trik će sprečiti da se nečistoće i šminka zalepe za kapu.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-09.jpg

Koristite dvostranu lepljivu traku da biste svoj grudnjak pričvrstili za odeću.

Lepljiva traka sa dve strane spasiće vaš dan kada nemate odgovarajući grudnjak uz vašu odeću. Stavite parče lepljive trake na deo grudnjaka na vašim leđima i zatim pritisnite odeću uz traku.

Isto to možete da uradite na bočnim stranama grudnjaka da bi stajao na mestu, ako planirate da stvari postanu malo divlje.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-10.jpg

Učinite da vaše cipele postanu vodootporne uz pomoć pčelinjeg voska.

Ako se stalno nervirate što vam voda ulazi u cipele čim padne kiša, ovaj trik je savršen za vas. Uzmite cipele dok su sasvim suve, istrljajte ih pčelinjim voskom i zatim osušite fenom za kosu.

Ali, zapamtite da će vosak sprečiti i strujanje vazduha kroz cipele, pa se potrudite da ih ne nosite po toplom vremenu.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-11.jpg

Zamrznite vaše tesne cipele da biste ih raširili.

Da biste raširili vaše tesne cipele, napunite kese vodom, istisnite vazduh i zavežite ih. Zatim stavite ove kese u vaše cipele, cipele stavite u zamrzivač i sačekajte da se voda potpuno smrzne.

Zatim probajte cipele, a ako je potrebno da se još rašire, ponovite ovaj proces još jednom.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-12.jpg

Nanesite proziran lak za nokte na prsten da ne bi ostavljao zeleni trag.

Prsten može da počne da ostavlja zeleni trag na prstu zbog hemijskih reakcija koje se dešavaju između kiselina i drugih supstanci na vašoj koži i metala prstena.

Da biste sprečili ovo, samo nanesite tanak sloj laka za nokte na prsten. Tako ćete napraviti barijeru i vaš prst više neće biti zelen.

12-cudnih-modnih-trikova-koji-ce-vam-olaksati-zivot-13.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs