Jesenja magija dopunjena desertima – šetnja kroz 5 evropskih gradova u jesen

Da li je jesen kraljica godišnjih doba? Mi sigurno mislimo tako. Samo zamislite – Evropa, jesen, bogati zlatno-žuti pejzaži koji se prelivaju u vatreno crvene i suptilno narandžaste tonove...

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-1.jpg

Lišće šušti pod vašim nogama dok istražujete grad i sladite se lokalnim desertima.

Jesen je dobro došla, a i vi ste dobrodošli da istražite magiju u ovih 5 neverovatnih evropskih gradova za vreme trećeg godišnjeg doba:

Amsterdam – kolaž od narandžastog i crvenog drveća uz miris pite od jabuka

Sa više od 400.000 stabala drveća koje vezuje kanale u Amsterdamu, jesen je čarobna u ovom holandskom gradu.

Ništa ne može da pobedi pogled na istorijske kanale i parkove Amsterdama obojene živopisnim narandžastim i crvenim stablima ili zlatnim tepihom lišća koje šušti i koje je prekrilo puteve.

Da, leto je bilo predivno, ali sve što ćete u Amsterdamu poželeti na jesen jeste da gricnete toplo parče pite od jabuka u kombinaciji sa nečim čokoladnim u Patisserie Holtkamp i verujte, nećete se zaustaviti samo na jednom desertu.

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-2.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-3.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-4.jpg

Prag – šarmantna paleta šarenila i ukusa kolača sa makom

Prag nije tek tako dobio svoj nadimak „Zlatni grad“. Jesenje boje koje se prelivaju od narandžaste, bakarne, žute i crvene i čine atmosferu koja greje srce i čine ga jednim od najromantičnijih gradova na svetu.

Dok lišće polako opada sa stabala, vrtovi u Pragu su prekriveni šarenim tepihom, a vazduh je pun predivnog nostalgičnog mirisa poznatih kolača sa makom, đumbirom i oblacima slatkastih aroma i ukusa kakvi su oni u Bakeshop kojima se teško može odoleti.

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-5.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-6.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-7.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-8.jpg

Minhen – sjaj drveća se takmiči sa pozlaćenom statuom i mekom štrudlom od jabuka

Teško je odlučiti koji je jesenji pogled najlepši u Minhenu: Park Nymphenburg, park Hirschgarten prepun kućica za životinje ili veličanstveni pogled sa brda Luitpoldpark? Šetnja do Friedensengel (Anđeo mira) ispuniće vas mirom, gde se topli sjaj stabala takmiči sa pozlatom na statui.

Obavezno probajte meku štrudlu sa neverovatno tankim lisnatim testom napunjenim bogatim filom od jabuka i cimeta, eklere sa različitim filovima ili neki drugi kolač iz bogate ponude u The sweet escape.

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-9.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-10.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-11.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-12.jpg

Sevilja – tesne uličice prekrivene umetnošću, zlatnim tepihom i tradicionalni deserti u modernom izdanju

Građani glavnog grada Andaluzije su ubeđeni da nemaju potrebe da posete bilo koji drugi grad. Imaju i previše dobrih razloga za to – Sevilja je umetnički grad, a tesne ulice su načičkane barovima, kafićima i restoranima.

Vreme je u jesen u Sevilji uglavnom toplije nego na drugim evropskim destinacijama, ali zlatni sjaj je neizostavni deo, a Sevilja je posebno lepa za vreme noćnih šetnji.

Teško je izabrati samo jedan desert, pa zato posetite poslastičarnicu Manu Jara i zasladite se španskim desertima u modernom izdanju.

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-13.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-14.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-15.jpg

Firenca – dah istorije i kulture pomešan sa aromom kafe i mekih kroasana koji se tope u ustima

Bar Pasticceria Piccioli je mesto na kojem će se slatkim desertima zasititi vaše oči, ali i vaš stomak. Kanoli, tiramisu i meki kroasani sa jakim crnim espresom, zaokružiće vaš predivni jesenji dan.

Zamislite Ponte Vekio, katedralu Duomo i trg Mikelanđela kako se kupaju u jesenjem sjaju i zlatno-žutom bljesku trećeg godišnjeg doba.

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-16.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-17.jpg

jesenja-magija-dopunjena-desertima-setnja-kroz-5-evropskih-gradova-u-jesen-18.jpg

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Тоp 10 žеnskih parfema za jesen 2018 Neke žene imaju svoj omiljeni parfem od koga ne odustaju bez obzira koliko dugo ...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теst karaktera kroz svakodnevnu naviku: Kako izgleda vaša pasta za zube? Psiholozi kažu da čak 40% naših postupaka nisu svesne odluke, već jednostavno na...
Таta, kako da preživim sve ovo bez tebe – bez tvojih krila da poletim? Koliko je potrebno da bi se preživelo u ovom svetu koji je gluv pa ne čuje? Do k...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оd lažnog kidanpovanja do vožnje levom stranom – kraljevske pripreme Megan Markl (foto) Ovih dana Megan Markl prolazi čitav niz intenzivnih obuka pre nego što zvanično ...