„Zahvaljujem ti, suprugo, za sve što činiš za nas. Ti si lepak.“ – hit pismo oca troje dece

„Premorena od troje dece, u 5 popodne će želeti da zna gde sam i kada ću doći, a ja ću joj najverovatnije reći da ću joj se javiti kasnije zato što sam veoma zauzet.“

zahvaljujem-ti-suprugo-za-sve-sto-cinis-za-nas-ti-si-lepak-hit-pismo-oca-troje-dece-1.jpg

Na Fejsbuk profilu DadMum, koji vodi otac troje dece, osvanulo je emotivno pismo u kojem ovaj muškarac govori o vrednostima svoje supruge.

„Težak dan na poslu. Imam mesečni sastanak rukovodstva. Moram da putujem 5 sati vozom i autom. Zatim da ceo dan sedim i pričam o važnim stvarima. Istrošen sam.

A, šta radi moja supruga? Ne mnogo toga.

Sve što ona treba da uradi je da razbudi dva momčića, da ih obuče i nahrani dok doji treće – bebu Tedija.

Nema sumnje da treba da ih izvede u park kako bi potrošili svu tu energiju. Kako je to lako. I samo treba da stavi stvari u torbu, da im nađe kape, da im spakuje grickalice i rezervnu odeću i da ih smesti u auto.

zahvaljujem-ti-suprugo-za-sve-sto-cinis-za-nas-ti-si-lepak-hit-pismo-oca-troje-dece-2.jpg

Zatim, ponovo treba da podoji bebu i, neispuštajući je iz ruku, da razgovara i da pomaže drugoj dvojici da se ljuljaju i da im ne postane dosadno. Baš je lako.

Zatim će doći kući, a ona će im spremiti ručak, koji verovatno neće želeti da jedu. Zatim, dok se trudi da ih natera da se odmore, prikačiće se na internet da ponovo kupi nešto za njih.

Nema sumnje da će popodne tražiti da voze svoje bicikle, kolica i da trče naokolo. A ona će sedeti i hraniti bebu. U 4 popodne ponovo će se umoriti i grdiće ih za stvari kao: „Ne udaraj brata, rekla sam ti 100 puta“.

U 5 popodne će želeti da zna gde sam i kada ću doći, a ja ću joj najverovatnije reći da ću joj se javiti kasnije zato što sam veoma zauzet.

zahvaljujem-ti-suprugo-za-sve-sto-cinis-za-nas-ti-si-lepak-hit-pismo-oca-troje-dece-3.jpg

Ona će spremiti večeru, gledaće kako jedu, okupaće ih i obući za spavanje i sve to jednom rukom, zato što još uvek drži bebu. Iscrpljena od stalne rastrzanosti na sve strane, bez i jedne sekunde za sebe, javiće mi se ponovo da vidi dokle sam stigao. Biće umorna, znojava i frustrirana. Biće iziritirana i neće želeti ništa sem tuširanja i šolje tople kafe.

Ja ću konačno doći u pola 8 posle svog velikog dana, a ona će se odmarati na telefonu blizu bebinog kreveca, a momci će se truditi da spavaju.

Verovatno ću morati sam da spremim večeru.

A za vreme vikenda ona će reći momcima: „Vi imate ovakve igračke zato što tata mnogo radi da bi obezbedio našu porodicu.“

Kao što sam rekao, danas je bio težak dan za mene.

Zahvaljujem ti, suprugo, za sve što činiš za nas. Ti si lepak.“

 S. S. | CRNOBELO.rs / foto: facebook.com

Možda vas zanima:

Zašto majke koje imaju više dece žive duže? Majke koje imaju 3, 4 ili više dece, znaju koliko može da bude teško, ali istovr...
Za sve majke koje su preživele današnji užasan dan... Danas, kada si vikala na svoju decu jer nisi mogla da se kontrolišeš i kada si i...
Sada kada imam decu, očajnički mi nedostaje ovih 50 stvari Imati decu i biti u ulozi roditelja zaista je jedinstven, predivan i neponovljiv...