9 znakova da postajete majka koja nervira ljude na društvenim mrežama

Stavljate na tone fotografija sa detetom na socijalne mreže, tvrdite da je život bez dece prazan i u komentarima osuđujete druge majke da nisu dovoljno dobre.

9-znakova-da-postajete-majka-koja-nervira-ljude-na-drustvenim-mrezama-1.jpg

Мајke provode mnogo vremena na internetu i ponekad sedenje u kući sa njihovim detetom dovodi do toga da odu u krajnost, pa počnu da objavljuju na stotine fotografija svoje bebe i izveštavaju o svakom koraku svog života.

Svi volimo fotografije sa medenom decom, ali pojedine majke zaista preteruju.

Simptomi kada majke nerviraju ljude na društvenim mrežama:

Dele apsolutno sve

Оd obroka, pa do polaska na spavanje i priča za laku noć. Zaista nas ne zanima svaki detalj vašeg života.

Jasno nam je da se u ovom trenutku identifikujete sa novom ulogom u svom životu, ali zaista nema potrebe da se opterećujete time da li će fotografija vaše bebe imati dovoljno „lajkova“, a i da nas stalno opterećujete osećajem obaveze da vam „lajkove“ i dajemo.

Stavljanje na tone sličnih fotografija

Cela serija fotografija sa vašim detetom, koje se razlikuju po pozi ili emocijama samo za nijansu, zaista nije zabavna za gledanje.

Da, slatki ste zajedno, ali odaberite samo jednu fotografiju i stavite nju.

9-znakova-da-postajete-majka-koja-nervira-ljude-na-drustvenim-mrezama-2.jpg

Komentarisanje svakog statusa i fotografije na kojima se spominje roditeljstvo

Znamo da vam je roditeljstvo promenilo život, ali zaista postoje trenuci kada želimo da se razgovor ne svede na decu.

Аkо se u statusu požalimo da nam je teško na poslu nema potrebe da komentarišete: „Još malo pa ćeš videti šta znači teško kada postaneš roditelj“. Ili kada napišemo koliko smo srećni zbog nekog putovanja ili novog ljubimca vi prokomentarišete: „Ništa se ne može uporediti sa srećom kada postaneš roditelj“.

Preterano isticanje dostignuća vaše dece

 „Moja beba je toliko pametna, još sada zna da napravi selfi“, „Moje dete je nacrtalo najlepši crtež u vrtiću“, а na fotkama se vidi da ni selfi niti crtež nisu baš toliko predivni.

Da li znate da upravo deca koju roditelji previše hvale na kraju odrastu u ličnosti sa niskim samopouzdanjem? Umesto toga, treba da postavite veće kriterijume vašoj deci kako bi ona napredovala i bila sve bolja.

9-znakova-da-postajete-majka-koja-nervira-ljude-na-drustvenim-mrezama-3.jpg

Otkrivate previše informacija o svakodnevnim aktivnostima vašeg deteta

Da, vaši roditelji sigurno žele da znaju da li je vaše dete, odnosno njihovo unuče, kinulo danas, ljuljalo se na ljuljašci ili prevrnulo posudu sa hranom, ali nas to ne interesuje.

Niti fotke događaja niti duga i detaljna objašnjenja kako se događaj odigrao.

Hvaljenje raznim sitnicama

 „Prvi osmeh mog deteta“, „prve patike mog deteta“, „moje dete danas puni 4 meseca“... Оvo su veliki trenuci za roditelje i u redu je što oni imaju potrebu da ih podele sa svetom, ali svet zapravo nije zainteresovan za ove detalje.

Vaše dete raste i napreduje kao i svako drugo dete. Ne morate to stalno prikazivati na društvenim mrežama.

9-znakova-da-postajete-majka-koja-nervira-ljude-na-drustvenim-mrezama-4.jpg

Zahvaljivanje što vaša deca postoje

Deca su zaista blagoslov i velika životna prekretnica. Ali to ne znači da ljudi koji nemaju decu vode očajan život.

Oni ih nemaju jer možda jednostavno ne žele, pa nema potrebe da stavljate statuse da je život bez dece beznačajan i da se svaki dan zahvaljujete svojoj deci što postoje i što su vas učinili kompletnom ličnošću.

Previše selfi fotografija

Pojedinim majkama dan jednostavno ne može da prođe, a da ne objave selfi sa svojim detetom. Ove fotografije su gotovo identične i na njima vam se razlikuju samo frizura i odeća.

Zaista ste dosadni za gledanje na društvenim mrežama.

9-znakova-da-postajete-majka-koja-nervira-ljude-na-drustvenim-mrezama-5.jpg

Аgresivni komentari

Majke ponekad mogu uvrediti druge majke koje nemaju isti roditeljski princip kao njihov. Dešava se, na primer, da potcenjuju one koje su se porodile na carski rez ili da osuđuju neke majke jer su bebi prerano dale određeni tip hrane ili su je previše obukle, a napolju je toplo.

I to rade bez razmišljanja, direktnim, agresivnim, pa čak i uvredljivim komentarima.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Podmukli komentari, nenajavljen dolazak u goste - 7 znakova da niste baš voljena svekrva Dajete podmukle komentare i okrećete sina protiv njegove supruge? Ne znate grani...