Neprijatna pitanja o vagini + odgovori koje svaka žena želi da zna

Bez obzira koliko pričaju, ili, pak, praktikuju seks, pripadnice nežnijeg pola često je sramota da postave određena pitanja. Posebno o svom polnom organu.

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna-1.png

U odgovore koje je devojkama nezgodno da potraže, obično spadaju oni o „normalnom“ intimnom mirisu, zatim o iritaciji vagine posle odnosa, pa o „vlažnom“ ženskom orgazmu, kao i o igrama sa hranom u krevetu.

Ovo su četiri neprijatna pitanja o vagini i odgovori koje svaka žena želi da zna:

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna-2.png

Zašto posle odnosa osećamo iritaciju vagine?

Alergija na lateks iz prezervativa može da izazove iritaciju sluzokože polnog organa. Kako biste potvrdili ili eliminisali ovaj razlog, potrudite se da koristite poliuretanske kondome koji ne sadrže lateks.

Suvoća vagine za vreme seksa isto tako može da dovede do iritacija. U takvim slučajevima koristite lubrikant i obratite se ginekologu kako biste izbegli potencijalne infekcije.

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna-3.jpg

Kako (ne)treba da mi miriše polni organ?

Pitanje o intimnom mirisu veoma često muči žene, iako ga veoma retko postavljaju. Prvo, prirodni miris vagine nije nalik na cveće, kao što većina očekuje ili priželjkuje. Na njega utiče konzumirana hrana, odnosno piće koje unosite u telo.

Ono što nije normalno je intenzivni kiselkast miris vagine koji može da bude simptom gljivične infekcije. Teški miris nalik na miris ribe, pokazatelj je vaginalnih infekcija.

Nikada se ne trudite da zamaskirate ili promenite prirodni miris upotrebljavajući sredstva za ličnu higijenu i parfeme. Tako možete izazvati ozbiljne iritacije i infekcije vaginalne sluzokože.

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna-4.jpeg

Da li smem da se igram sa hranom u krevetu?

U toku intimnog odnosa mnogi parovi upotrebljavaju hranu kako bi začinili seks. Ovo može da bude zabavno i uzbudljivo. Ipak, ključna stvar je gde se tačno na telo stavljaju namirnice.

Mazanje čokoladnim prelivom ili šlagom neće naštetiti vašoj koži. Međutim, nikada ne stavljajte hranu u vaginu jer tako rizikujete da dobijete infekciju.

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna5.jpg

Da li je normalno da „mokrim“ pri doživljavanju orgazma?

U trenutku kada zadovoljstvo dostiže kulminaciju, neke žene se pitaju zašto su „ispustile“ urin iz vagine. U stvari – ne radi se o urinu. To je tečnost koju za vreme orgazma žlezde luče oko mokraćnog kanala.

Određene poze u seksu, kao što je misionarska poza, mogu da dovedu do pritiska na ovo područje, što izaziva neželjeno „isticanje“. Ovakva pojava se naziva „ženska ejakulacija“.

Dešava se samo nekim ženama, sasvim je prirodna i ne predstavlja razlog za brigu. Ukoliko, pak, redovno mokrite u krevet, tada je verovatno u pitanju inkontinencija, zbog čega se savetuje jačanje mišića pomoću vežbi, kao i obavezna poseta doktoru.  

neprijatna-pitanja-o-vagini-odgovori-koje-svaka-zena-zeli-da-zna-6.jpg

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...