11 saveta bivših provalnika kako da svoj dom zaštitite od pljačke

Veliki pas, znaci za alarm i upaljena svetla, samo su deo trikova koje morate da primenjujete.

11-saveta-bivsih-provalnika-kako-da-svoj-dom-zastitite-od-pljacke.jpg

Svi znamo da su nam potrebna sigurnosna vrata i kamere kako bismo naš dom zaštitili od krađe, ali šta još možemo da uradimo?

Mreža Reddit krije pravo blago informacija, pa smo u rubrici „Ask Reddit“ pronašli savete bivših provalnika kako da zaštitite svoj dom od krađa.

1. Budite u dobrim odnosima sa komšijama, pa će tako oni baciti pogled na vaš dom kada vi niste kod kuće. Ovo posebno važi za starije komšije koje najveći deo dana provode kod kuće.

2. Postavite sijalice na senzore koji reaguju na kretanje. Tako ćete možda uplašiti provalnike, a ako ne, barem ćete ih osvetliti kako biste ih jasno ulovili na snimku kamere postavljene u vašem domu.

3. Stavite znake koji upozoravaju da imate alarm. Ako ih stavite na vrata, prozore, svuda, provalnici će izbegavati vaš dom.

4. Budite pažljivi koga puštate u kuću. Veliki deo pljački počine ljudi koji su nekada ušli u tu kuću kao gosti.

5. Ne zaboravite da zaključate vrata i da zatvorite prozore, čak i ako izlazite samo na kratko i ako smatrate da je vaše susedstvo bezbedno.

6. Najbolja zaštita koju možete da imate od pljački je veliki opasni pas. Bolji je i od skupih brava i alarma.

7. Ostavite par velikih radnih cipela ispred vrata. Provalnik može da pomisli da u toj kući živi krupan muškarac koji može da ga povredi.

8. Kada izlazite iz kuće, ostavite upaljeno svetlo u kupatilu. Provalnik će misliti da je neko u kući i neće ulaziti.

9. Stavite roletne ili zavese na prozore. Kada vaš televizor sa ogromnim ekranom noću svetli, slučajni prolaznici ga mogu videti, pa provalnicima to može biti inspiracija.

10. Dobro otvorite oči kada pada kiša. Kiša zamaskira zvuk provaljivanja u garažu, pa je savršeno vreme da provalnik napadne.

Ako živite u kući, nema potrebe da čekate Novu godinu kako biste stavili mnogo svetiljki napolju. Uradite to odmah kako biste se zaštitili od provalnika.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: depositphotos.com

Možda vas zanima:

Zašto ne treba da nosite iste cipele dva dana za redom + kako da se oslobodite mirisa? Kao i većina, verovatno i vi imate omiljeni par cipela koje volite da nosite u s...
Koliko često treba dezinfikovati dom u doba koronavirusa? Možda ste čim ste čuli za koronavirus očistili svoj stan detaljno, ali sada kada...