Nedostaje mi miris moga doma...

Kažu da je lako otići i potražiti bolje mesto za svoj opstanak. Kažu da je lako da u jedan kofer spakuješ sve ono što je bilo lepo, a ono što te povredilo ostaviš i zaboraviš.

nedostaje-mi-miris-moga-doma.jpg

Zaista deluje kao avantura, izgleda novo i sasvim lako, ali sve do samog trenutka kada treba da spakuješ taj kofer i da odeš, i da sve ono što si gradio izgubiš zbog svog novog početka.

Kada se sagneš da zavežeš pertle i kažeš poslednje zbogom, tada jedna knedla zastane u grlu, ali ubeđuješ sebe da će biti bolje kada odeš.

Postaje bolje sa samim odlaskom, sa novim životom koji te čeka, sa svim onim što treba da se vidi i uradi.

Ispunjen si obavezama, novim dešavanjima, novim ljudima i željom da se stigne do cilja. Ali, postavljaš sebi jedno pitanje, da li si srećan u svim tim dešavanjima daleko od kuće?

Nikada nisam mislio da ću priznati, ali koliko god da sam voleo da budem samostalan i da često menjam mesta kada mi postane dosadno, hvatam sebe u dugim razmišljanjima o prvom domu, rodnom mestu gde sam odrastao.

I pored toga što sam mnogo proputovao i video mnogo, razne ljude i razne priče, suočio se sa mnogo problema, nikada nisam prestao da mislim na ulicu u kojoj sam prvi put vozio svoj bicikl.

Još uvek mi se vraća miris svežeg hleba iz stare bakine furune i ukus slatkoga od divljih jagoda koje mi je majka pravila.

Nedostaje mi dečiji smeh drugara iz naše ulice.

Kada zatvorim oči, vidim pejzaž obližnje planine i naviru mi suze zbog svih sećanja koja su izbledela negde u vazduhu.

Poželim da sada mogu da potrčim ogromnom livadom kamilice i da se bacim na zemlju kada stignem negde do sredine.

Nedostaju mi ta bezbrižnost i ta sloboda kada sam mogao da kažem da uživam dok živim.

Dozivali su me kad god sam bio zadubljen u svoje misli i nisam mogao da pobegnem, a kada sam otišao mislio sam da će sve biti drugačije.

Ali, u životu sve ima svoju cenu.

Neke stvari izgubiš da bi dobio nove, nema kajanja i nema nazad, tvoj izbor definiše tvoj životni put.

Ali, koliko god da ne želiš da priznaš sebi, samo se u svom domu osećaš kao kod svoje kuće. U suprotnom, svuda ćeš imati onaj osećaj koji će te podsećati da to nije tvoj dom.

I bez obzira gde stigneš, jednoga dana ćeš morati da se vratiš da ispuniš svoju dušu i da se ponovo osetiš živim...

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

N. B. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Мini zagonetka: Šta nedostaje na fotografiji? Аko ste pravi ljubitelj zagonetki i testova pomoću kojih ocenjujete svoju moć za...
Zа sve koji poste – pripremite domaće išlere i druga slatka posna zadovoljstva Da li vam izgleda kao da post nema kraja? Ipak, ostalo je još manje od mesec dan...
Ženo, saberi se, nije mi cilj u životu da dobijem titulu najdomaćice, cilj mi je da budem srećna! Nisi rođena da budeš učiteljica, ajde olabavi malo sa savetima, dosta je priče o...
Zašto ne treba da nosite iste cipele dva dana za redom + kako da se oslobodite mirisa? Kao i većina, verovatno i vi imate omiljeni par cipela koje volite da nosite u s...
Šta da uradite i kako da se izborite sa sobom kada vam nedostaje neko ko više nije u vašem životu? Ponekad, koliko god da smo svesni da neka osoba iz nekog razloga više nije deo n...
Sada kada imam decu, očajnički mi nedostaje ovih 50 stvari Imati decu i biti u ulozi roditelja zaista je jedinstven, predivan i neponovljiv...