Dijeta poznatog doktora Majkla Mozlija uz koju ćete oslabiti 3 kilograma za jednu nedelju

Doktor Majkl Mozli veruje da je pronašao dijetu koja će pomoći svima. Dijeta je nazvana Fast 800, i dok je držite treba da konzumirate 800 kalorija na dan.

dijeta-poznatog-doktora-majkla-mozlija-uz-koju-cete-oslabiti-3-kilograma-za-jednu-nedelju-1.jpg

Dijeta je kombinacija posta i mediteranske ishrane, ali Mozli preporučuje i uključivanje fizičke aktivnosti.

Nešto više o dijeti

Ova dijeta se najviše fokusira na brojanje kalorija. Prema Mozliju, 800 je magični broj koji će vam pomoći da se oslobodite viška kilograma.

Oni koji drže dijetu treba da konzumiraju 800 kalorija dnevno u periodu od najmanje dve nedelje.

Dobro je to što dijetu možete da prilagodite svojim potrebama i da mislite samo na broj kalorija.

Da li će vam ova dijeta pomoći?

Hrana bogata šećerom i ugljenim hidratima povećava rizik od dijabetesa i debljine. Pored toga, ove namirnice povećavaju nivo šećera u krvi. Ubrzo posle konzumiranja, nivo šećera naglo pada, pa ćete osetiti glad i najverovatnije ćete jesti više.

Dijeta doktora Mozlija preporučuje da se fokusirate na hranu sa malo ugljenih hidrata i malo masti, a zbog ograničenog broja kalorija, sigurno ćete se osloboditi viška kilograma.

Vremensko ograničenje

Oni koji drže dijetu treba i da poste. Odnosno, da ne jedu 12 sati tokom dana. Ovo znači da ako večerate u 19:00 časova, sledećeg jutra ne smete da jedete pre 7:00.

dijeta-poznatog-doktora-majkla-mozlija-uz-koju-cete-oslabiti-3-kilograma-za-jednu-nedelju-2.jpg

Kakvu hranu treba da konzumirate?

Doktor Mozli je dao nekoliko preporuka o tome šta je najbolje da konzumirate dok držite dijetu.

Tečnosti

Znate li da je većina nas stalno dehidrirana? Činjenica je da gotovo svi pijemo premalo vode, a to ne prolazi bez posledica.

Doktor Mozli preporučuje da povećate unos tečnosti u toku dana. Na ovaj način ćete se osećati sitije.

Masti

Verovatno često slušate da treba da izbegavate masti, ali postoje i zdrave masti koje su dobre za naš organizam.

Ove masti suzbijaju apetit, a možete ih naći u maslinovom ulju, orašastim plodovima, ribi i nekim mlečnim proizvodima.

dijeta-poznatog-doktora-majkla-mozlija-uz-koju-cete-oslabiti-3-kilograma-za-jednu-nedelju-3.jpg

Hranljiva vlakna

Kada unosite dovoljno hranljivih vlakana vaša creva će raditi mnogo efikasnije. Pored toga, hranljiva vlakna imaju i pozitivan uticaj na raspoloženje. Hranljiva vlakna mogu i da smanje vaš apetit.

Namirnice koje su bogate hranljivim vlaknima su povrće, žitarice i mahunarke.

Da li dijeta funkcioniše?

Dok je razvijao ovaj plan za ishranu, doktor Mozli se ugojio 6 kilograma, a zatim je započeo dijetu.

Kada je počeo, priznao je da je prve dve nedelje osećao veći umor. Ipak, umor je gotovo nestao nakon druge nedelje, a u tom periodu je smršao 5 kilograma.

Ukoliko želite da počnete ovu dijetu, najvažnije je da se konsultujete sa svojim doktorom. Pošto je dijeta restriktivna, najbolje je da redovno proveravate zdravlje dok je držite.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Мuzički hitovi za 2018. godinu – koju pesmu ćemo najviše slušati ovog leta? Аkо je prošla, 2017. godina, potpuno bila u znaku „Despacito“, ove godine može...
Zаgonetke sa kojima ćete se pomučiti ako ste naviknuti da radite mehanički Iako ste u ovom trenutku možda u „оdmor“ stanju, ipak nije poželjno da u potpuno...
Zа 7 dana 7 kilograma manje pomoću dijete sa krastavcima Redovno konzumiranje krastavaca će vam pomoći da očistite organizam od toksina, ...
Zimnica za koju će vam svi tražiti recept Sezona spremanja zimnice ove godine je počela malo ranije, pa treba pripremiti p...