Da li funkcionišu popularni trikovi za mršavljenje?

Do sada ste sigurno pročitale na stotine trikova kako da brzo i lako dođete do željene forme. 

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-1.jpg

Neke od njih ste možda probale, dok drugi „čekaju da dođu nared“.

Ipak, za mnoge od njih ne vredi da uopšte ulažete trud i gubite vreme budući da su netačni.

Mi smo izdvojili 11 popularnih trikova, a vi otkrijte koji od njih zaista funkcioniše, a koji nema nikakav efekat.

1. Popijte vodu pre obroka

15-20 minuta pre nego što jedete, popijte čašu vode sobne temperature. Voda će vas „naduti“ i neće vam se jesti, a plus topi kilograme.

Rezultat: Nе funkcioniše. Možda ćete uspeti da „slažete“ stomak 10ak minuta, ali nakon toga ćete opet biti gladni.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-2.jpg

2. Aromaterapija

Tokom spremanja hrane, apetit može da vam se poveća ili smanji, u zavisnosti od mirisa koji može da da informaciju mozgu da li ste siti. Zato je dobro da mirišete jabuku, nanu ili vanilu kada ste na dijeti.

Rezultat: Deluje, ali ne dugo. Intenzivan miris aromatičnih ulja zaista smanjuje apetit, ali ne dugo. Nakon pola sata možete opet biti gladni.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-3.jpg

3. Operite zube pastom umesto da jedete dezert

Ukus mentola u pastama za zube daje signal mozgu da se vaš obrok završio.

Rezultat: Funkcioniše. Koliko god da zvuči čudno, čak i da ste prethodno gladni, kada operete zube neće vam pasti na pamet da jedete još par sati. To je tako zato što pranje zuba povezujete sa krajem dana i odlaskom na spavanje.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-4.jpg

4. Jedite dok stojite

Mnogi preporučuju da jedete dok stojite budući da na taj način sagorevate više kalorija. Brže ćete se najesti i manje ćete jesti.

Rezultat: Funkcioniše, ali ne onako kako kažu. Možda ćete jesti manje nego uobičajeno, ali samo zbog toga što ćete se umoriti od stajanja sa činijom u rukama.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-5.jpg

5. Držite pribor drugom rukom

Na primer, ako ste levoruki, držite pribor i jedite sa desnom rukom. Tako ćete jesti manje jer nećete moći dugo da izdržite.

Rezultat: Ne funkcioniše. Nije toliko teško da se pribor drži u drugoj ruci. Svakako da nož i viljušku držimo obema rukama, pa smo koliko-toliko naviknuti.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-6.jpg

6. Jedite u mraku

Ako jedete u mraku nećete gledati još koliko hrane vam je ostalo u činiji i završićete sa obrokom kada vam je zaista dovoljno hrane.

Rezultat: Funkcioniše. To je zaista tačno. Plus, atmosfera će doprineti da uživate u obroku i da jedete polako.

da-li-funkcionisu-popularni-trikovi-za-mrsavljenje-7.jpg

Još 5 trikova na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Мini modni trikovi za savršen izgled u svakoj situaciji Više puta smo govorile o tome da je odeća prva stvar koju neko primeti prilikom ...
Zaglavljen prsten, klizave cipele: Trikovi za brzo rešavanje neočekivanih problema Svima nama su se desila neprijatna iznenađenja u trenucima kada ih najmanje oček...
Za sve lenje i one koji ne vole da vežbaju: Brzi trikovi za mršavljenje Svi žele da budu mršavi i zgodni, naročito posle praznika nema ko ne želi da pov...
Vikend izazov za mršavljenje: Dijeta koja se drži samo u subotu i nedelju Svi smo svesni toga da je vreme da počnemo da radimo nešto kako bismo dostigli i...
Trikovi za naizgled veću dnevnu sobu Kada je u pitanju dom, često se fokusiramo na stanje u kuhinji i kupatilu, na ve...
Trikovi za lakšu svakodnevnicu za koje želimo da smo ih saznali ranije Praktični trikovi koji olakšavaju naš svakodnevni život su verovatno najpotcenje...