Napravite sami: Čokoladne palačinke koje se tope u ustima

Za neke, palačinke su nešto najlakše što se može napraviti u kuhinji, dok za druge predstavljaju pravi izazov. Ukoliko ste od onih koji se stalno dvoume i plaše da neće uspeti da naprave dobre palačinke, budite bez brige.

napravite-sami-cokoladne-palacinke-koje-se-tope-u-ustima.jpg

Za vas imamo najlakši i najslađi recept za čokoladne palačinke koje se tope u ustima.

Potrebno vam je:

  • 4 jajeta
  • 1 šolja hladnog mleka
  • ¾ šolje hladne vode
  • 1 + ½ šolja brašna
  • ¼ šolja kakaoa u prahu
  • 3 kašike šećera
  • ¼ kašike soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike istopljenog putera

Način pripreme:

1. Navedene sastojke možete da umutite ručno, mikserom ili u blenderu.

2. Prvo umutite jaja sa mlekom, zatim vodu sa šećerom. Dodajte so, brašno, kakao i vanilin šećer.

3. Poželjno je da brašno i kakao prethodno prosejete kako u testu ne bi bilo grudvica. So se dodaje sa ciljem da se istakne čokoladni ukus smese.

4. Tiganj za prženje podmažite puterom i počnite sa pravljenjem palačinki.

5. Filujte po želji, ali imajte u vidu da čokoladne palačinke najbolje idu uz još čokolade – preliv ili krem.

(O)Milena | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Zimski, praznični kolačići, odlični za uz čaj, kafu i toplu čokoladu Ovi praznični, šećerni kolačići će vam ugrejati srce i zasladiti stomak ovog hla...
Doručak koji čisti organizam - Jede se dva puta nedeljno Jetra je najvažniji organ u telu jer celokupno zdravlje zavisi od nje. Lekari...