9 proizvoda koje nikada ne treba da čuvate u frižideru

Niska temperatura u frižideru ponekad može da uništi korisne sastojke naših omiljenih proizvoda, mogu se ubuđati i postati neupotrebljivi u ishrani, pa će brzo završiti u kanti za otpatke.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-01.jpg

Iz tog razloga, evo namirnica koje je preporučljivo držati podalje od hladnog frižidera:

Lubenica

Svi mi uživamo u ukusu dobro ohlađene sočne lubenice. Ali, istraživanja su pokazala da se korisni oksidansi iz vašeg omiljenog letnjeg voća uništavaju na previše niskoj temperaturi. Ako ne uspete da je celu pojedete čim je kupite, čuvajte je u frižideru na malo višoj temperaturi, najduže 2-3 dana.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-1.jpeg

Krompir

Niske temperature hlađenja razdvojiće skrob u unutrašnjosti krompira i učiniće ga previše slatkim i neverovatno tvrdim za pripremu. Najbolje je da ga čuvate na hladnom, suvom i tamnom mestu, po mogućnosti u papirnoj kesi, zato što plastika ubrzava truljenje krompira, jer stvara više vlage.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-2.jpeg

Med

Da se ne bi kristalizovao, čuvajte ga uvek na sobnoj temperaturi, sa ciljem da zadrži svoju tečnu i glatku mednu teksturu.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-3.jpeg

Kafa u zrnu

U redu je ako držite nekoliko zrna sa ciljem da upiju neprijatne mirise u frižideru. Ali, ona kafa u zrnu koja je namenjena konzumiranju može da izgubi svoj autentični ukus i aromu zbog kondenzacije u frižideru koja će izazvati vlagu u zrnima. Čuvajte je na tamnom mestu, u dobro zaštićenoj posudi koja ne propušta vazduh.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-4.jpeg

Paradajz

Hladna temperatura ga čini mekim i brašnastim. Kupujte manje količine koje ćete brzo pojesti, sa ciljem da ne prezri dok ga čuvate na sobnoj temperaturi.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-5.jpeg

Crni i beli luk

Najbolji prijatelj aromatičnog povrća je suvo i tamno mesto. Vlažnost u frižideru može da učini da se ubuđaju, ili da se crni luk pretvoti u kašu, a da potpuno uništi aromu i ukus belog luka.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-6.jpeg

Čokoladni krem

Razlog da ga ne držite u frižideru je jednostavan: Ukus čokolade i kakaoa se pojačava kada je krem u tečnom stanju. Plus, lakše se maže na palačinke.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-7.jpeg

Hleb

Ukoliko imate višak hleba, dobro ga zamrznite, da biste kasnije mogli da ga upotrebite za tost ili prženice. Hleb će se u frižideru isušiti neverovatnom brzinom i postaće tvrd i neupotrebljiv.

9-proizvoda-koje-nikada-ne-treba-da-cuvate-u-frizideru-8.jpg

(O)Milena | CRNOBELO.rs