Opel Crossland X: Sada sa šestostepenim automatskim menjačem za najsnažniji benzinski motor

opel-crossland-x-sada-sa-sestostepenim-automatskim-menjacem-za-najsnazniji-benzinski-motor-01.JPG

Riselshajm. Opel Crossland X sada obećava visok komfor, mnoštvo prostora i privlačan izgled sa bilo kojim pogonskim sklopom, zahvaljujući opcionom automatskom menjaču sa neprimetnim promenama brzina.

  • Lepa cena: Crossland X Edition sa 1,2 litarskim turbo agregatom sa direktnim ubrizgavanjem i automatskim menjačem za 23.320 € u Nemačkoj
  • Euro 6d: svi benzinski motori već ispunjavaju buduće standarde emisije
  • Asistenti: Inteligentna kontrola brzine i drugi sistemi u standardnoj opremi
  • Premijera na IAA Salonu: Crossland X sa novim pogonskim sklopom na Salonu automobila u Frankfurtu

Opel nudi 1,2 litarski turbo punjeni benzinski agregat sa šestostepenim automatikom po ceni koja startuje od atraktivnih 23.320 evra (preporučena maloprodajna cena sa PDV-om u Nemačkoj; NEDC potrošnja goriva sa start/stop sistemom: 5,9 l/100 km gradska vožnja, 4,5 l/100 km otvoreni put, 5,0 l/100 km, 114-113 g/km CO2 kombinovano; WLTP kombinovano: 6,7-6,6 l/100km, 152-145 g/km CO2).

Crossland X će sa novim vrhunskim pogonskim sklopom debitovati na IAA Međunarodnom Salonu automobila u Frankfurtu (otvoren za posetioce od 12. do 22. septembra). Svi benzinski motori modela Crossland X već ispunjavaju striktne Euro 6d standarde emisije. 

opel-crossland-x-sada-sa-sestostepenim-automatskim-menjacem-za-najsnazniji-benzinski-motor-02.JPG

Pokretan od strane turbo punjenog benzinskog agregata sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 96kW (130 ks), Crossland X sa šestostepenim automatskim menjačem dostiže maksimalnu brzinu od 198 km/h.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 10,2 sekunde. Trocilindarski motor razvija maksimalni obrtni moment od 230 Njutn metara pri 1.750 o/min. U ovoj specifikaciji, vožnja modela Crossland X je jednako opuštajuća kako na otvorenom putu tako i u gradu, gde vozači više ne moraju da ručno menjaju brzine.

opel-crossland-x-sada-sa-sestostepenim-automatskim-menjacem-za-najsnazniji-benzinski-motor-04.jpg

Isto važi i za Crossland X automatik sa 1,5 litarskim dizel agregatom koji razvija 88kW (120 ks). NEDC potrošnja goriva: 4,4 l/100 km gradska vožnja, 3,8-3,7 l/100 km otvoreni put, 4,0 l/100 km i 106-104 g/km CO2 kombinovano; WLTP kombinovano: 5,4-5,2 l/100 km, 142-135 g/km CO2.  

Bezbednost na prvom mestu: brojni sistemi asistencije u standardnoj opremi

Moderni sistemi asistencije vozaču koji dolaze u standardnoj opremi dodatno doprinose opuštajućoj vožnji, a neki od njih su: 

  • Tempomat sa limiterom brzine i inteligetnom adaptacijom brzine,
  • Asistencija pri kretanju uzbrdo,
  • Asistencija održavanja vozila u traci,
  • Prepoznavanje saobraćajnih znakova
  • Upozorenje na pospanost vozača

Sedišta za vozača i suvozača koja se podešavaju na više načina, kožni volan sa hromiranim detaljima, klima uređaj sa grejanjem prostora za noge i električni podizači prozora napred i pozadi još više povećavaju osećaj komfora.

Vozači i putnici modela Crossland X su uvek u toku zahvaljujući Radio R 4.0 IntelliLink infozabavnom sistemu sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android auto sistemima. 

 

opel-crossland-x-sada-sa-sestostepenim-automatskim-menjacem-za-najsnazniji-benzinski-motor-03.JPG

Dodatne opcije asistencije za Crossland X uključuju upozorenje na sudar sa vozilom ispred sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i prepoznavanjem pešaka, kameru za panoramski pogled u nazad od 180 stepeni i automatski parking asistent.