Svakodnevne stvari čiju ćete namenu saznati tek sada

Ponekad neki predmet upotrebljavamo godinama pre nego što otkrijemo još neku njegovu namenu. Na primer, margine na knjigama su dodate sa ciljem da se rukopisi zaštite od požara ili drugih nezgoda jer je u prošlosti štampanje bilo zaista skup proces.

svakodnevne-stvari-ciju-cete-namenu-saznati-tek-sada-01.jpg

Pogledajte ovih 8 predmeta koje sigurno svakodnevno koristite, ali za koje niste znali da imaju i drugu primenu:

Kvadrat sa rupama na rančevima

Na početku, ovi kvadratići su postojali samo na rančevima za turiste i koristili su se za pričvršćivanje kanapa. Ovde možete da okačite kišobran, flašicu za vodu, pa čak i vaše patike.

svakodnevne-stvari-ciju-cete-namenu-saznati-tek-sada-02.jpg

Mala rupica pored kamere na iPhone-u

Mala rupica na ovim pametnim telefonima koja se nalazi između blica i kamere u stvari je još jedan mikrofon. Ovaj mikrofon blokira spoljašnju buku i zvuk razgovora čini jasnijim.

svakodnevne-stvari-ciju-cete-namenu-saznati-tek-sada-03.jpg

Čačkalice za zube

Ukoliko ste videli čačkalicu poput ove na fotografiji, sigurno ste pomislili da gornji deo služi samo za ukras. Ali, ovo su japanske čačkalice čiji gornji deo može da se polomi i da se upotrebi kao držač.

svakodnevne-stvari-ciju-cete-namenu-saznati-tek-sada-04.jpg

Rupe na vašim patikama

Prva obuća ovog tipa bila je namenjena košarkašima. Na obuću su dodate rupe sa strane za sportiste, kako bi mogli jače da stegnu pertle. I danas neka obuća ima ovaj dizajn, ali su te rupe sada neki vid ventilacije.

svakodnevne-stvari-ciju-cete-namenu-saznati-tek-sada-05.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...