Holivudski filmovi za koje niste znali da su snimljeni na Balkanu

Balkan za mnoge filmadžije predstavlja neobičan i neistražen prostor na kojem se mogu snimati mnoge filmske scene.

holivudski-filmovi-za-koje-niste-znali-da-su-snimljeni-na-balkanu.jpg

Većini je poznat podatak da je veliki broj scena u hit seriji „Game of Thrones“ snimljen u predivnom dubrovniku u Hrvatskoj.

Bugarska i Srbija su isto tako posebno zanimljive lokacije za režisere.

Ovo je samo deo od stotine uspešnih filmova snimljenih baš na Balkanu:

The November Man (2014)

Veteran CIA-e Piter Devero je već 5 godina penzionisan. Ali, on je iznenada pozvan u spasilačku misiju ruske agentkinje, koja je ujedno i njegova bivša devojka. Ona ima inkriminišuće dokaze protiv Federova, korumpiranog ruskog političara i lidera.

In Secret (2013)

Mlada žena i njen ljubavnik kuju zaveru da ubiju njenog muža koji jednostavno nema nikakve manire. Ali će krivica i griža savesti preovladati njima, i njihova strast će se pretvoriti u čistu mržnju.

Hitman (2007)

Agent 47 je od strane misteriozne organizacije odgajan da bude savršeni ubica. Ali, kada bude poslat na specijalnu misiju sa ciljem da ubije ruskog predsednika, on saznaje da ga je njegov poslodavac izdao.

The Raven (2012)

U 19. veku u Baltimoru, detektiv Emet Filds otkriva nešto fascinantno: ubistvo majke i ćerke prema dokazima podseća na fiktivnu priču koju je napisao Edgar Alan Po.

Kada počnu da se dešavaju i drugi zločini inspirisani delima Poa, detektiv traži njegovu pomoć u rasvetljavanju slučajeva.

In the Land of Blood and Honey (2011)

Danijel, bosansko-srpski policajac i Ajla, bosansko-muslimanska umetnica su ljubavnici pred početak rata u Bosni. Ali, uskoro ljubavnici završavaju na dve suprotne strane konflikta, dok nasilje besni oko njih.

Još 5 holivudskih filmova snimljenih na Balkanu, na sledećoj strani...MOŽDA VAS ZANIMA:

loading...

Možda vas zanima:

Najpotcenjeniji filmovi u 2019. godini - šta ste dobro propustili da pogledate? Dešava se da propustimo mnogo dobrih i kvalitetnih filmova samo zato što nisu bi...
Najbolji filmovi koji nisu bili nominovani za Oskara 2019, a vredi ih odgledati Akademija generalno zaobilazi mnoga kvalitetna filmska ostvarenja, ne dodeljujuć...
Filmovi od kojih nećete želeti da propustite ni sekund Ako volite filmove sa mnogo akcije, brzom radnjom i solidnim zapletom, imamo pra...