Dete sa 69, izbegao smrt u cunamiju, sedi na stepeništu na događajima - finski predsednik Sauli Niniste

Izgubio je prvu suprugu u saobraćajnoj nesreći, ali je zatim našao ljubav po drugi put i ove godine postao otac. Finci obožavaju svog predsednika i dodelili su mu i drugi mandat od 6 godina.

dete-sa-69-izbegao-smrt-u-cunamiju-sedi-na-stepenistu-na-dogadajima-finski-predsednik-sauli-niniste.jpg

Predsednik Finske Sauli Niniste (70) oduševio je čitav svet kada su u javnost dospele fotografije kako sedi na stepeništu na sajmu knjiga dok sluša govor svoje supruge Dženi Hauko. Pošto nije bilo mesta, on je bez problema seo na stepenice, a njegova fotografija napravljena u ovoj prilici viralno se raširila svetom.

Inače, Sauli je poznat i po tome što leti avionima niskobudžetnih kompanija i zaista je prirodan i prizeman političar. Izabran je za predsednika Finske 2012. godine, a zatim ga je narod ponovo izglasao.

Dolazi iz porodice koja pripada srednjoj klasi. Njegov otac je radio u lokalnim novinama, a majka mu je bila medicinska sestra.

Njegova prva supruga je poginula u saobraćajnoj nesreći 1995. godine, a on je 2003. izbegao smrt kada je uspeo da se popne na drvo za vreme cunamija dok je bio na odmoru na Tajlandu.

Sa drugom suprugom je početkom ove godine dobio sina u 69. godini, a interesovanje finskih medija za njihovu porodicu je ogromno. Par je u braku od 2009. godine, a Dženi je 29 godina mlađa od Saulija.

Fotke predsednika Finske:

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Zlatni most u Vijetnamu, koga drže dve ogromne šake (foto) Cau Vang ili Zlatni most je još jedan razlog zašto se Vijetnam teba naći na vašo...
Zašto je Slovenija ekološki najsvesnija zemlja na svetu? Interesantna je činjenica da se ekološki najodrživija i najsvesnija zemlja na sv...