Dete sa 69, izbegao smrt u cunamiju, sedi na stepeništu na događajima - finski predsednik Sauli Niniste

Izgubio je prvu suprugu u saobraćajnoj nesreći, ali je zatim našao ljubav po drugi put i ove godine postao otac. Finci obožavaju svog predsednika i dodelili su mu i drugi mandat od 6 godina.

dete-sa-69-izbegao-smrt-u-cunamiju-sedi-na-stepenistu-na-dogadajima-finski-predsednik-sauli-niniste.jpg

Predsednik Finske Sauli Niniste (70) oduševio je čitav svet kada su u javnost dospele fotografije kako sedi na stepeništu na sajmu knjiga dok sluša govor svoje supruge Dženi Hauko. Pošto nije bilo mesta, on je bez problema seo na stepenice, a njegova fotografija napravljena u ovoj prilici viralno se raširila svetom.

Inače, Sauli je poznat i po tome što leti avionima niskobudžetnih kompanija i zaista je prirodan i prizeman političar. Izabran je za predsednika Finske 2012. godine, a zatim ga je narod ponovo izglasao.

Dolazi iz porodice koja pripada srednjoj klasi. Njegov otac je radio u lokalnim novinama, a majka mu je bila medicinska sestra.

Njegova prva supruga je poginula u saobraćajnoj nesreći 1995. godine, a on je 2003. izbegao smrt kada je uspeo da se popne na drvo za vreme cunamija dok je bio na odmoru na Tajlandu.

Sa drugom suprugom je početkom ove godine dobio sina u 69. godini, a interesovanje finskih medija za njihovu porodicu je ogromno. Par je u braku od 2009. godine, a Dženi je 29 godina mlađa od Saulija.

Fotke predsednika Finske:

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Zlatni most u Vijetnamu, koga drže dve ogromne šake (foto) Cau Vang ili Zlatni most je još jedan razlog zašto se Vijetnam teba naći na vašo...
Zavio je Norvešku u crno, a živi u odličnim uslovima - ćelija monstruma Andersa Brejvika (foto) 39-godišnji Anders Brejvik krivac je za masakr koji Norveška nikada neće zaborav...