Hitler ju je nazvao „najopasnijom ženom u Evropi“ — mračne činjenice o Elizabeti, kraljici-majci

Kraljica Elizabeta, ili po tituli kraljica-majka, bila je supruga kralja Džordža, ali i majka sadašnje vladarke koja nosi njeno ime — kraljica Elizabeta II. Preživela je dva svetska rata, mnoge kraljevske skandale, i doživela je i Džordžovu vladavinu i vladavinu svoje ćerke Elizabete II, koja je i danas na prestolu.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-01.jpg

Ova žena je zaista bila neverovatna ličnost, i kao i svi, i ona je imala neke tajne, koje mnogi ne bi očekivali.

U nastavku pogledajte nekoliko mračnih činjenica o kraljici-majci:

Bila je razmaženo i pohlepno dete

Elizabeta je imala 9 braće i sestara, a pošto su se rodili u kraljevskoj porodici, svi su bili veoma razmaženi. Ovo je, naravno, imalo i posledice, pa je Elizabeta postala zaista neposlušno i pohlepno dete. Prema izvorima, u detinjstvu je slala telegrame ocu tražeći od njega da joj pošalje više novca.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-02.jpg

Pretrpela je gubitke u Prvom svetskom ratu

Elizabeta je imala oko 14 godina kada je počeo Prvi svetski rat i osetila je sve njegove strahote na sopstvenoj koži. Od njene braće, čak četvorica su bila u ratu i jedan od njih je poginuo. Dve godine kasnije, drugi brat je postao vojni zarobljenik.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-03.jpg

Uopšte nije volela kraljevsku titulu

Elizabeta se bojala da njen muž nasledi presto, najviše zato što nije želela da izgubi slobodu. Ona je izjavila da tada neće moći da misli niti oseća onako kako želi.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-04.jpg

Nekoliko puta je odbila princa Alberta (Džordža)

Kada je Albert prvi put zatražio Elizabetinu ruku, ona je odbila, a isto je uradila kada ju je pitao drugi put. Postoje i glasine da se tokom tog perioda svog života viđala sa drugim muškarcima i navodno su te afere izazvale mnoge sukobe u porodici.

Kada ju je Albert po treći put zaprosio, Elizabeta je konačno prihvatila. Tri godine nakon venčanja rodila je sadašnju kraljicu Elizabetu II, a četiri godine kasnije princezu Margaretu.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-05.jpg

Mrzela je Volis Simpson

Samo nekoliko meseci nakon što je Edvard (brat njenog muža) postao kralj Engleske, odrekao se titule kako bi mogao da se venča sa Volis Simpson. Zbog toga je Elizabetin muž seo na presto, a ona je postala kraljica. Tada je princ Albert promenio ime, pa ga danas poznajemo kao kralja Džordža VI.

Elizabeta je bila veoma ljuta zbog toga i otvoreno je mrzela Volis.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-06.jpg

Bila je perfekcionista, i to je izazivalo njene probleme

Tokom Drugog svetskog rata, Elizabeta je posećivala mesta u Londonu koja su bila uništena bombardovanjem. Ali pošto je želela da uvek izgleda savršeno, tokom ovih poseta nosila je svoju najbolju odeću. Normalno, ovaj gest je razljutio javnost, pa ju je narod počeo nazivati pogrdnim imenima.

Još čudnije u celoj situaciji je to da ona nije shvatala zašto su gnevni.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-07.jpg

Hitler se plašio nje

Adolf Hitler je bio toliko uplašen Elizabetinom popularnošću širom Engleske, da ju je čak nazvao „najopasnijom ženom u Evropi“.

hitler-ju-je-nazvao-najopasnijom-zenom-u-evropi-mracne-cinjenice-o-elizabeti-kraljici-majci-08.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Zovu ga „milioner pod maskom“ – Činjenice o srpskom reperu Devitu koji krije lice od javnosti Zovu ga „milioner pod maskom“, 2020. godine snimio je pesmu sa Reljom Popovićem,...
Zarađuje milijarde na kriptovalutama, a spava u fotelji u kancelariji - Činjenice o najmlađem milija... Ima bogatstvo od preko 22 milijarde dolara, ne troši ništa na sebe, već čeka dan...
Zanimljive činjenice o vereničkom prstenu Verenički prsten, pored burme, najvažniji je u životu jedne žene i podseća je na...
Visok je 106 cm, a težak je 16 kg: Činjenice o Hazbuli, Rusu patuljastog rasta koji je postao viraln... Hazbula Mogamedov, poznatiji kao Mini Habib, 19-godišnji je tiktoker za kojeg se...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...
U koje činjenice da verujete kada je reč o razlikama između muškaraca i žena? Razlike između muškaraca i žena su zaista velike, ali ipak ponekad može da se pr...