Stjuardese savetuju - 6 stvari koje nikada ne treba da nosite u avionu

Stil i komfor mogu da idu zajedno ukoliko slušate savete za pametno i praktično putovanje avionom.

stjuardese-savetuju-6-stvari-koje-nikada-ne-treba-da-nosite-u-avionu-01.jpg

Iako mislite da je nemoguće, postoji način da vam bude udobno dok letite avionom, a da istovremeno izgledate dobro kada sletite na željenu destinaciju.

Većina, sa ciljem da ne izgleda jadno, sportski i nesređeno kada sleti na destinaciju, bira stajling koji je potpuno pogrešan i neudoban za avion.

Ipak, prema iskusnim putnicima i stjuardesama, postoji nekoliko stvari koje ne treba da nosite dok putujete avionom, kako bi vam let bio što udobniji.

Šta oni savetuju?

Skinite nakit i teške aksesoare

Ako na sebi imate previše nakita, a od vas zatraže da ga skinete prilikom skeniranja na aerodromu, proces će biti mnogo složeniji i napravićete gužvu.

Isto tako, ako imate na sebi mnogo nakita, vaše putovanje avionom biće manje prijatno i manje udobno.

Možete da stavite verenički prsten ili burmu, kao i neku narukvicu koja se lako skida prilikom skeniranja.

stjuardese-savetuju-6-stvari-koje-nikada-ne-treba-da-nosite-u-avionu-02.jpg

Nemojte nositi ništa tesno

Tesna odeća ni u jednom slučaju nije udobna za putovanje, posebno kada letite, budući da telo prirodno otiče, pa vam neće biti prijatno.

Umesto toga, nosite elastične materijale, kul sportske komplete, stilske pantalone ili helanke na lastiš i tome slično.

stjuardese-savetuju-6-stvari-koje-nikada-ne-treba-da-nosite-u-avionu-03.jpg

Neudobni grudnjak

Neudobni grudnjak koji se stalno diže, pomera, čije bretele stalno ispadaju, koji vas grebe i slično, poslednja je stvar koja vam je potrebna dok letite.

Praktikujte da nosite sportske grudnjake, bez bretela koje se kače i čija veličina vam odgovara.

Kratka odeća

Čak i ako idete na letnju destinaciju i želite da se obučete lagano, to je greška.

Izbegavajte da nosite kratke šorceve, suknje i odeću bez rukava, jer u avionu može biti hladno, pa se uvek obucite slojevito zbog temperaturnih razlika.

stjuardese-savetuju-6-stvari-koje-nikada-ne-treba-da-nosite-u-avionu-04.jpg

Parfemi

Ono što je za vas osveženje, za druge može da bude tortura, s obzirom na to da neki putnici mogu biti preosetljivi ili alergični na neke od sastojaka i mirisa.

Pouzdajte se u dezodorans ili još bolje u stik i preskočite parfem dok letite. 

Štikle i apostolke

Štikle mogu da uspore vaš tempo i da vam izazovu velike nevolje u slučaju evakuacije ili žurbe, a isto tako nisu ni udobne.

Apostolke isto tako nisu mnogo udobne ako treba da trčite, a uz to se ne preporučuje da vam noge budu bose zbog bakterija, kao i zbog toga što može da vam bude hladno.

stjuardese-savetuju-6-stvari-koje-nikada-ne-treba-da-nosite-u-avionu-05.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теksas jakna je obavezan komad za ovu sezonu: 30 ideja kako da je nosite Iako dugo vremena nije bila u modi, pre nekoliko sezona teksas jakna je ponovo s...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...