Greške koje ponavljate u svakodnevnim navikama (i promene koje treba da napravite)

Nemojte spavati duže od osam sati i nemojte piti jutarnju kafu odmah nakon buđenja.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-01.jpg

Ako vodite računa o sebi i svom zdravlju verovatno ste razvili dobre životne navike. Ali u nekim slučajevima bi trebalo da obratite pažnju na neke sitnice ako želite da osetite pozitivne prednosti ovih navika.

Možda nećete dozvoliti sebi da pijete kafu pre doručka, i to je sjajno, ali ako je popijete brzo nakon što ustanete, nećete osetiti neki veliki efekat.

Šta treba da promenite u svakodnevnim navikama da biste videli bolje rezultate?

Nemojte piti kafu odmah nakon što ustanete

Ako kafu popijete gotovo odmah nakon što ustanete, nećete osetiti njen efekat zbog nivoa kortizola u organizmu.

Jedna od funkcija ovog hormona je poboljšanje fokusa. Njegov nivo je najviši 30–45 minuta nakon što ustanete, a zatim se smanjuje tokom dana. Pa ako kafu popijete kada je nivo kortizola najviši, nećete osetiti neki veliki efekat.

Zato je preporučljivo piti kafu kasnije, kada je nivo kortizola smanjen. Ako se probudite oko 7 ujutru, popijte prvu kafu između 9:30 i 11:30.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-02.jpg

Stavljate antiperspirant uveče

Antiperspirant može biti efikasniji uveče. Prema istraživanju koju je uradio  British Journal of Dermatology, ako stavite antiperspirant uveče kada se telo manje znoji, aktivni sastojci će biti efikasniji.

Takođe je važno naneti antiperspirant na suvu i čistu kožu, jer vlažna može da smanji njegovu delotvornost.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-03.jpg

Maksimalno iskoristite prostor u jastuku za putovanje

Kada kupujete jastuk za putovanje, uzmite model sa patentom. To će vam omogućiti da ispraznite jastuk i iskoristite prostor za dodatni prtljag.

U njega možete slobodno staviti stvari kao što su čarape i donji veš. Jastuk će biti mekan za spavanje, ali ćete i uštedeti prostor u koferu.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-04.jpg

Vežbajte češće, u manjim intervalima

Ako imate posao koji vas tera da provedete 8 sati sedeći ili ako uglavnom većinu vremena provodite sedeći, pokušajte češće da se krećete.

Odnosno, umesto da samo jednom ili dva puta nedeljno idete u teretanu i vežbate po nekoliko sati, pokušajte da šetate 20 minuta svakog dana.

Naravno, bilo bi dobro da idete i u teretanu, ali da biste osetili zdravstvene prednosti, trudite se da svaki dan budete što aktivniji.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-05.jpg

Nemojte da spavate duže od osam sati

Iako je kvalitetan san zaista važan, nije preporučljivo preterati.

Osim dece i tinejdžera kojima je potrebno i do deset sati sna, odrasli ne bi trebalo da spavaju duže od osam sati.

Ako spavate više, nećete se osećati odmorno – naprotiv, osećaćete se letargično i zbunjeno.

greske-koje-ponavljate-u-svakodnevnim-navikama-i-promene-koje-treba-da-napravite-06.jpg

Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: pixabay

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...
Еminem je trezan 10 godina, Bredli Kuper – 14 godina: Zvezde koje su prestale da konzumiraju alkohol Dok postoje zvezde kao što su Blejk Lajvli i Dženifer Hadson koje uopšte ne piju...