9 najefikasnijih vežbi za zategnuta bedra, zadnjicu i noge

Vitka atletska figura je san svake devojke. Kako biste je postigle, ne morate uvek trošiti novac na skupe teretane, zato što isti efekat možete postići i kod kuće.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-01.jpg

Sve što vam je potrebno su 20 minuta dnevno i ogromna želja za napretkom.

Ova serija vežbi će vam omogućiti da učvrstite mišiće na bokovima, zadnjici i nogama.

1. Naklon

Raširite noge malo više od širine ramena. Navalite se ka napred sve dok vaše telo ne dođe u položaj paralelan sa podom. Uradite 4 serije sa po 10 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-1.jpg

2. Čučnjevi

Noge su u širini ramena ili malo šire. Uzimajući vazduh, počnite da savijate kolena sve dok butine ne dođu u položaj paralelan sa podom ili budu malo niže. Vratite se u prvobitni položaj, izdišući vazduh. Preporučuju se 4 serije sa po 10-12 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-2.jpg

3. Čučnjevi sa skokovima

Noge su u širini ramena i leđa su vam ispravljena. Spustite se prema dole dok butine ne budu paralelne sa podom, a zatim, izdišući vazduh, skočite nagore sa ispravljenim rukama. Uradite 4 serije sa po 12 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-3.jpg

4. Bugarski čučnjevi

Stanite ispred stolice. Jednu nogu stavite na nju, a drugu jedan korak ispred. Budite u tom položaju sa ispravljenim leđima. Ponovite vežbu u 4-5 serija sa po 10 ponavljanja na svakoj nozi.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-4.jpg

5. Čučnjevi „plije“

Raširite noge više od širine ramena. Držeći leđa ispravljenim polako čučnite, a potom se polako vratite u prvobitni položaj. Uradite 4-5 serija sa po 10 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-5.jpg

6. Iskorak

Iskoračite napred tako da vam butina bude paralelna sa podom. Noga koja je napred je savijena pod uglom od 90 stepeni. Ramena su ispravljena, a ruke opuštene pored tela. Uradite 4-5 serija sa po 20 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-6.jpg

7. Istezanje na podu

Kleknite, oslanjajući dlanove o pod. Savijte nogu u kolenu i podižite je unazad koliko god možete više, a potom je vratite u prvobitan položaj. Uradite 4-5 serija sa po 30-40 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-7.jpg

8. Polu-most

Lezite na pod, savijte noge i postavite ih u širini ramena. U ovom položaju podižite karlični pojas. Uradite 4-5 serija sa po 25-30 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-8.jpg

9. „Burpee“

Početni položaj je ispravljeno telo u stajaćem položaju. Kleknite, a potom se opružite ka napred i prebacite težinu na dlanove i prste nogu. Vratite se u klečeći položaj i poskočite naviše. Uradite 3-4 serije sa po 10 ponavljanja.

9-najefikasnijih-vezbi-za-zategnuta-bedra-zadnjicu-i-noge-9.jpg

M. S. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Šta će se desiti vašem telu ako svakoga dana odvojite 5 minuta za plank položaj? Plank ili „abdominalni most“, kako je još poznat, odlična je vežba za celo telo ...
7 masaža za topljenje masnih naslaga na stomaku Kada primetite da ste dobili neki kilogram, normalno je da vam opadne nivo samop...