12 predivnih profesija koje uključuju putovanja

Fotograf, stjuardesa, poslovni konsultant ili turistički vodič, koji je vaš posao iz snova koji uključuje putovanja?

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-01.jpg

Za ljude koji vole putovanja, sama pomisao na posao koji ukjučuje poslovna putovanja je razlog za zadovoljstvo. Kada vaše radno mesto podrazumeva da na vas čeka svet, to je pravo ostvarenje snova. Sa nekom od ovih jedinstvenih profesija ćete često putovati i snovi da istražite svet postaće vaša realnost.

Bloger za putovanja

Imati sopstveni blog i živeti od toga sve više i više postaje realnost za mnoge ljude. Zamislite da putujete, da pišete o mestima koja posećujete i pritom zarađujete od reklama i saradnje sa „influenserima“. Potrebno je strpljenje, ali ako uspete da privučete online publiku, vaša posvećenost će se isplatiti.

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-1.jpg

Podučavanje engleskog jezika

Podučavanje engleskog jezika u inostranstvu je uvek neophodno. Sa odgovarajućom diplomom možete otputovati u bilo koju zemlju sveta i uživati u druženju sa lokalnim stanovništvom.

Fotograf

Nije lako zaraditi od fotografije, ali ako u tome uspete uhvatićete najbolje kadrove na svetu kroz vaš objektiv. Dobro oko, kvalitetna oprema i želja za avanturom  i ovo može biti posao iz snova.

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-2.jpg

Posao na jahti

Ako sanjate da krstarite svetom na privatnoj jahti, a nemate jahtu, onda razmislite o tome da se priključite kao deo osoblja. Dadilja, kuvar, kapetan – ima mnogo radnih mesta.

Kamerman

Ako ste dobar kamerman, možete raditi u produkciji marketinških kampanja za određene turističke destinacije ili hotele.

Turistički vodič

Mogućnosti turističkog vodiča su odlične. Ako imate liderske sposobnosti, entuzijazam i nepokolebljiv stav, onda možete predstaviti lepotu i istoriju bilo koje zemlje na svetu.

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-3.jpg

Poslovni konsultant

Poslovni konsultanti su obično angažovani po kratkoročnom ugovoru u raznim firmama širom sveta, gde su zaduženi za obuku zaposlenih i razvoj posla. Ako ste ekspert na ovom polju, svet čeka na vas.

Posao na brodu

Posao na velikom brodu je savršen način da istražite Karibe ili da upoznate Brazil. Od čistača do fitnes instruktora, izbor radnih mesta je ogroman.

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-4.jpg

Instruktor skijanja

Novi Zeland, Japan, Kanada su samo neke od zemalja u kojima postoje svetski poznata skijališta. Ako ste talentovani za skijanje i ne plašite se od malo hladnog vazduha na licu, onda je instruktor skijanja prava profesija za vas.

Instruktor ronjenja

Ako vas privlači život pored mora, posao instruktora ronjenja vam to može omogućiti. Učite ljude divnoj veštini i uživate u dubinama mora, savršeno zar ne?

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-5.jpg

Šanker

Šankeri koji imaju talenat da okreću flaše i pripremaju ukusne koktele se traže u svim poznatim svetskim lokalima. Izaberite zemlju i vreme je da krenete na put.

Stjuardesa

Kada se razmišlja o karijeri koja uključuje putovanja, stjuard/stjuardesa nam prva padne na pamet. Putovanje kroz vazduh, kao član posade neke aviokompanije, je najbrži način za istraživanje novih mesta.  

12-predivnih-profesija-koje-ukljucuju-putovanja-6.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Evo kako konobari zamišljaju svoj posao kad se ponovo otvore kafići U Češkoj planiraju otvaranje kafića i restorana 25. maja pa su neki tamošnji ugo...