Pravila kojih treba da se pridržavate sa partnerom ako želite brak bez problema

Da biste imali srećan i uspešan brak važno je da imate mnogo razumevanja, ali i da poštujete određena pravila koja nikada nećete prekršiti.

pravila-kojih-treba-da-se-pridrzavate-sa-partnerom-ako-zelite-brak-bez-problema-01.jpg

Zbog toga je potrebno da se unapred dogovorite oko nekih stvari i da se oboje vodite time u braku, kako vam se svakodnevnica ne bi promenila i uništila.

Zato, napravite vaš dogovor sa nekoliko pravila koja ćete uvek morati da poštujete zajedno i koji će vas učiniti jačim i srećnijim.

Pravila koja uvek treba da poštujete da biste imali srećan brak:

Spavaća soba je samo za vas dvoje

 • Televizoru nije mesto u spavaćoj sobi. Umesto da gledate televiziju, bolje je da razgovarate sa partnerom o svom danu ili da se posvetite jačanju intimnih odnosa.
 • Deca starija od godinu dana i kućni ljubimci treba da spavaju odvojeno, a ne u vašem krevetu. Koliko god da ih volite, oni narušavaju intimni prostor para.
 • Unapred se dogovorite da li bi bio problem ako vi sami nekada spavate odvojeno (zbog hrkanja partnera i slično).
 • S vremena na vreme, na primer dva puta godišnje, partneri treba da razgovaraju o seksualnom životu i da vide da li ima nekih problema, sa ciljem da se to popravi.

pravila-kojih-treba-da-se-pridrzavate-sa-partnerom-ako-zelite-brak-bez-problema-02.jpg

U odnosu sa rođacima ne treba da bude žrtava

 • Smislite tajnu reč koja će vam služiti kao šifra i signal koji ćete samo vi razumeti. Pa tako, kada vam neko od roditelja dođe preko glave, kažite tu reč, pomerite se na stranu, razgovarajte sami, smirite se i rešite situaciju, a da ne uvredite nekoga od roditelja i da se ne posvađate sa njima.
 • Niko od supružnika nije dužan da po svaku cenu nosi/koristi nešto što su mu partnerovi roditelji dali.
 • Roditelji partnera ne treba da se bez najave pojavljuju na vratima.
 • Odlučite koliko često ćete posećivati rođake i koliko često će vam oni dolaziti. To ne treba da vam bude neprijatno – to je vaša odluka.
 • Dogovorite se o stepenu do kojeg će se vaši roditelji i rođaci mešati u vaš porodični život i odgajanje vaše dece.

pravila-kojih-treba-da-se-pridrzavate-sa-partnerom-ako-zelite-brak-bez-problema-03.jpg

Unapred napravljen dogovor služi da se izbegnu neprijatna iznenađenja

 • Pre braka napravite spisak zabranjenih poklona. Razgovarajte o stvarima koje vas ne usrećuju, kako u budućnosti ne bi bilo razočarenja, koliko god to loše zvučalo.
 • Unapred se dogovorite šta za vas znači idealan odmor, da ne bi bilo svađe kada to dođe na dnevni red. Ako jedno voli izležavanje na plaži, a drugo voli izlete, unapred nađite kompromis i dogovarajte se kako ćete provoditi odmore da bi oboma bilo lepo.
 • Iako i ovo zvuči čudno, dobro je da unapred razgovarate o načinu života i ishrani, kao i o debljanju. Do koje težine bi bilo normalno da idete i gde treba da postavite granicu i da se oboje posvetite vraćanju u formu.
 • Ako ste oboje vozači, napravite sebi uslugu igrom „trezan vozač“. Ako jedno od vas ide na zabavu, drugi ne sme da pije i biće zadužen da vozi i slično.
 • Svaki trenutak proveden na društvenim mrežama umesto da sedite jedno sa drugim i da jedno drugom posvetite vreme, možete kazniti sa 10 minuta razgovora o vezi i problemima ili o nečemu drugom.

pravila-kojih-treba-da-se-pridrzavate-sa-partnerom-ako-zelite-brak-bez-problema-04.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Kako se menja seksualni život žena u zavisnosti od godina? Seks je jedan od najvažnijih aspekata u romantičnoj vezi. A, kako se menjamo kao...
8 poza za seks u automobilu koje morate da probate sa partnerom (18+) Osećate se pomalo avanturistički nastrojeno ili možda nemate mesto na kojem bist...