Top 10 najlepših plaža na Sitoniji, drugom kraku Halkidikija

Plaže Sitonije će vam brzo postati omiljene, jer uglavnom imaju primamljivi beli pesak, kristalno bistru i tirkiznu vodu, kao i prijatnu atmosferu za opuštanje.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-01.jpg

I dok je većina plaža na prvom kraku slična, plaže Sitonije pričaju različite priče.

Nije lako odabrati najlepše, ali ćemo pokušati.

Listu slobodno možete da dopunite i proširite sa svojim predlozima u komentarima.

Orange beach (Kavourotripes)

Najpoznatija plaža Sitonije, posebno kod onih koji vole avanturistička i netaknuta mesta. Samo pazite, jer je u jeku sezone puna.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-1.jpg

Kalamitsi

Plaža koja ima apsolutno sve – čisto more predivne boje, sitan pesak, mesta koliko želite, deo koji je odlično opremljen suncobranima i ležaljkama, kao i tavernama na samoj plaži.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-2.jpg

Karidi

Egzotika na Sitoniji se nalazi ovde. Mnogo lako ćete poverovati da ste na nekom karipskom ostrvu, što uopšte nije loše.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-3.jpg

Trani Ammouda 

Skoro 2 kilometra duga plaža koja će vas oduševiti pogledom na Atos. Ne morate brinuti o gužvama, jer ima dovoljno mesta da se okupi cela Sitonija. Super je za celodnevno izležavanje.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-4.jpg

Lagomandra

Super čista i uredna plaža, oni koji ne vole mnogo da istražuju, ovde igraju na sigurno. Odlična je za decu, za zaljubljene i za mlade.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-5.jpg

Agios Ioannis

Plaža na zapadnoj obali, beskrajno duga i sa predivnom bojom vode. Na plaži ima sasvim dovoljno mesta, pa gužvu nećete osetiti ni u julu, ni u avgustu.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-6.jpg

Kalogria

Peščana plaža sa prirodnim hladom. Ova plaža je dosta posećena u jeku sezone, pa je poželjno da odete ranije. Najlepši deo je onaj u blizini hotela Mango.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-7.jpg

Lagonisi 

Odlično je organizovana i najveći deo zauzimaju kafići, pa treba da imate na umu da nema puno prostora za lične stvari. Plaža je poznata po tirkiznoj vodi i sitnom pesku.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-8.jpg

Klimataria

Nalazi se na jugu Sitonije. More je plitko i na velikoj udaljenosti, ima sitan pesak i čistu vodu. Savršena je za porodice sa malom decom, iako u poslednje vreme ima puno gužve.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-9.jpg

Koviou 

Na 6 kilometara od Nikite, ovo je mala plaža sa predivnom bojom mora i sa malo prirodnog hlada. Odlična je za gnjurenje i avanture pod vodom.

top-10-najlepsih-plaza-na-sitoniji-drugom-kraku-halkidikija-10.jpg

Možda vas zanima:

Тоp 10 plaža sa najčistijom vodom u Grčkoj Ako ste ljubitelj rashlađivanja u kristalno čistoj vodi tokom leta, ne morate ić...
Моја ćerka je ostala u drugom stanju sa 17 godina... Razgovori koji su uključivali reč „mora“ su bili razgovori u kojima nikada nisam...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Маpa svih grčkih plaža na kojima su se pojavile meduze Letovanje u Grčkoj sada može biti još bezbednije, zahvaljujući mapi koja pokazuj...
Коmbinezoni u kojima volimo da provodimo tople dane (fоtо) Коmbinezon je komad odeće u kome možete izgledati glamurozno, ali ipak nenapadno...
Zimski, praznični kolačići, odlični za uz čaj, kafu i toplu čokoladu Ovi praznični, šećerni kolačići će vam ugrejati srce i zasladiti stomak ovog hla...