Sa 20 godina se molite da test ima jednu crtu: Kako se tokom godina menja želja za decom?

sa-20-godina-se-molite-da-test-ima-jednu-crtu-kako-se-tokom-godina-menja-zelja-za-decom.jpg

Kažu da je majčinstvo najlepša stvar koja može da vam se desi u životu. Tvrde da se rađamo sa majčinskim instinktom koji se budi u trenutku kada prvi put u ruke uzmemo nešto malecko.

Ipak, prolazimo kroz različite faze povezane sa pitanjem dece i majčinstva. Od čekanja rode koja će da nam kroz odžak spustiti brata ili sestru, do trenutka kupovine testa za trudnoću i onoga -- biti ili ne biti, pitanje je sad!

Evo kako otprilike razmišljamo na tu temu tokom života:

6 godina

Evo šta mi izlazi: Živeću u Francuskoj, udaću se sa 25 i imaću troje dece sa Đokom! Jao, neću da budem tako stara majka! Udaću se sa 22. Ajde da gledamo još jednom!

7 godina

Mama, lagala si me da decu donose rode! A mi čak ni nemamo odžak, ostaviće ga ispred vrata? Marijina majka je rekla da bebe nastaju iz jajeta... kao jaja iz frižidera koja mi pržiš na oko?

8 godina

Mama i dalje ima veliki stomak koji je ostao od Dejana. I dalje izgleda kao da je trudna. Ne sviđa mi se toliki stomak. Zar moram da rađam bebe? Mogu i da usvojim dete.

10 godina

Kako je samo lep Stefan iz Vampirskih dnevnika! Aaaaa, volim ga! Zamisli da dođe u Srbiju i da se upoznamo i da se zaljubimo. Imaćemo najlepšu decu! Stefane, volim teeeeee!

12 godina

Jedva čekam da dobijem menstruaciju kao sve moje drugarice, i kada konačno i ja dobijem, želim da kažem da je mrzim! Mrzim uloške, mrzim bolove u stomaku i leđima i mrzim što ne mogu, kao svi ostali, da se kupam na odmoru! Mrzim menstruaciju!

14 godina

Evo, čudim se zašto neko želi da ima decu. Majke mi. Juče sam čuvala klinca nekih prijatelja. Uspeo je da se uvuče u plakar i da se ukaki unutra. Mislim, u pelenu, dok je sedeo sakriven u plakaru. Deca, fuj!

16 godina

Samo se ljubimo i ponekad mazimo, ali možda bi trebalo da se informišem o pilulama za kontracepciju? Što je sigurno, sigurno je.

17 godina

Imali smo seks, koristili smo zaštitu i pijem tablete i sve je prošlo super, ne znam zašto sam nervozna i zašto mislim da sam trudna?! Paranojo, beži!

19 godina

Delili su besplatno kondome pred koncert i zatrpali su me. Imam zalihe za 10 godina. Još da imam dečka... Hahahaha.

21 godina

Jao, Bože, samo da ne pokaže dve crte! Biću dobra, posvetiću se fakultetu, radiću dok studiram ako treba, sve ispite ću dati u roku. Molim te, molim te... jedna crtica! TO!

22 godine

Ne verujem da sam želela da budem majka sa 22 godine. Koje tele! Ahahahaha.

23 godine

Ne verujem da sam mislila da ću već imati dete. Koja budala.

26 godina

Pa, ljudi, kad imaš kuče isto je kao da imaš dete. Ustajem rano da ga prošetam, vratimo se, kupam ga i dajem mu da jede. Ostavim mu igračke da mu ne bude dosadno, ne znaš koliko para sam potrošila za jedan šampon i za novi povodac. Sija u mraku, srce moje slatko!

28 godina

Au bre, zar ste svi imali seks za Novu godinu? Svi oko mene su trudni, bože!

29 godina

Mnogo sam srećna zbog vas. Samo nemojte da postanete naporni i dosadni kao svi drugi roditelji na svetu! Znate bre, od onih što sve govore u množini -- Mi jedemo, mi rastemo. Boga vam, samo joj ne stavljajte one ogromne trake na glavu! Odvratne su! Aaaa, već ste ih kupili? Pa dobro, njoj baš lepo stoje. Gu-gu! Sunce moje. Hoćemo li još po jedno? Čekaj, samo ja pijem?

30 godina

Nije mi jasno. Ne pazimo se ne znam ni ja koliko meseci, ja kao manijak pratim aplikaciju za plodne dane, evo me ležim sa podignutim nogama. Probam da ne razmišljam o tome, da se opustim i da se ne nerviram... BRE, ZAŠTO NISAM TRUDNA? SVE ŽENE KOJE ZNAM SU TRUDNE. Sve su rodile po jedno! Samo želim da sam trudna, da li je to toliko teško, zar puno tražim?!

31 godina

Rastemo, rastemo... već nam je izašao jedan zubić. Sunce mamino, srculence najlepše! Hoćeš li da poziraš mami? #momgoals #baby

(O)Milena | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Kako se život menja nakon smrti roditelja i kako da se nosite sa tim? Život je zaista nepredvidljiv i nikada ne znate šta može da vam se desi već sled...
„Šta se desilo sa mojom decom od kada sam im zabranila da koriste telefone i tablete?“ Jedna majka je primetila da vreme provedeno ispred ekrana ima loš uticaj na njen...