Naše divljanje nazivalo se nevaspitanjem, današnje divljanje je neukrotiva kreativnost

Nekada smo se radovali običnoj gumici i olovci, smokiju i jeftinoj čokoladici. Danas decu ne možeš da obraduješ apsolutno ni sa čim.

nase-divljanje-nazivalo-se-nevaspitanjem-danasnje-divljanje-je-neukrotiva-kreativnost.jpg

Nema iznenađenja niti neispunjenih želja. Moderna deca su najteža publika za osvajanje, ništa im nije zanimljivo, ničemu se ne raduju, niti se ičemu dive.

Nekada su deca sama rešavala svoje sukobe, svađama, tučama i „ferkama“. Danas roditelji vode ove bitke umesto njih. Na prvo „posvađao sam se sa drugarom“ idu da traže pravdu, da se svađaju sa drugim roditeljima u pokušaju da se dokaže čije je dete krivac, naoružani pretnjama tužbom, advokatima i policijom.

Nekada smo se igrali na ulici. Danas se igra ispred kompjutera. Nekada smo jeli hleb i domaći pekmez. Danas se jede bezglutenski hleb sa namazom od avokada.

Nekada je poznavanje tablice množenja pre polaska u osnovnu školu bilo uspeh. Danas je crtanje kruga slobodnom rukom sa 5 godina razlog da se dete proglasi malim genijalcem.

Nekada se naše divljanje nazivalo nevaspitanjem. I kažnjavalo se šamarom. Danas se to naziva neukrotivom kreativnošću i nagrađuje se modernim psihologijama koje tvrde da detetu ne sme da fali dlaka s glave iako te teroriše i tretira kao slugu.

Nekada, sve što smo želeli bilo je da večno ostanemo deca. Danas sva deca žure da porastu i da postanu odrasli.

Nekada smo imali detinjstvo. Imali smo bezbrižnost, imali smo osmehe, imali smo plitke džepove, ali velike snove, imali smo dva klikera i beskrajnu maštu.

Danas imamo organsko, antibakterijsko, plastično, suvoparno, bezglutensko, imamo tehnologiju, automobilčiće na pravi akumulator, nikakvu maštu i beskrajnu dosadu.

Nekada smo se raspravljali ko je jači, Hi-men ili Bananamen. Danas se deca raspravljaju koji političar je u pravu...

©CRNOBELO.rs Zabranjeno je preuzimanje i kopiranje Krađa autorskih tekstova kažnjiva je zakonom.

Autor: M. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Žrtve naših roditelja koje ne primećujemo Kada smo mladi, gotovo svi ljubav svojih roditelja uzimamo zdravo za gotovo. Pa ...
Žene, majke, kraljice – nađite vremena da idete u „lov“ „Idem u lov. Ovo je moja slika kako „lovim“ večeras. Ne, nema puške. Ni životinj...
Zašto je starija sestra najvažnija osoba u vašem životu? Ako imate stariju sestru, sigurno ste se krili iza nje kada ste bili u nevolji, ...