Srpkinja je za 18 meseci smršala 83 kilograma prirodnim putem - u čemu je njena tajna?

Srpkinja Jelena Drobnjak, bez estetske hirurgije, operacija i intervencija, uspela je da smrša 83 kilograma tokom godinu i po dana. Ona danas pokušava da podigne svest o opasnostima emotivnog prejedanja i trudi se da bude inspiracija drugima.

srpkinja-je-za-18-meseci-smrsala-83-kilograma-prirodnim-putem-u-cemu-je-njena-tajna-01.jpg

Jelena Drobnjak (39) imala je 156 kilograma u junu 2019. godine, 18 meseci kasnije je prepolovila sopstvenu težinu, a danas radi kao motivacioni govornik i konsultant za proces mršavljenja.

Stalno sebi daje nove ciljeve za težinu koju želi da postigne, prvi cilj je bio da dostigne 100 kg, zatim do 80 kg, pa 78,1 kg (polovina početne težine) i krajnji cilj je da dostigne 65 kg.

Pod motom „hrana nije emocija“, ona redovno postavlja svoje fotografije i bodri pratioce da mogu da ostvare sopstvene ciljeve.

Njena tajna je u tome što je shvatila da treba da prestane da traži emotivnu utehu u hrani i da počne da vodi potpuno drugačiji, zdraviji život, koji podrazumeva zdravu ishranu i vežbanje.

„Čitav život sam bila buca, ali mi to nije predstavljalo veliki problem, dok je mom okruženju to verovatno smetalo. Moja težina je eskalirala pre nekoliko godina, posle porođaja i nekih životnih okolnosti, u kojima nisam bila svesna da se emotivno prejedam“, ispričala je Jelena.

Više puta je ispričala kako je izgledao život sa 156 kg, a kako kaže, to uopšte nije bilo lako:

„Gojaznost nije broj kilograma, to je patnja, osuđujete sebe na nemoć, uskraćujete sebi sve želje, odustajete od sebe.To su osećanja koja vas guše, misli to su misli koje vas opterećuju, to je stanje u kojem duša pati, a telo trpi teret, to je tuga sa kojom se budiš i sa kojom ležeš svake noći.“

Jelena je 2019. godine odlučila da napravi velike promene u sopstvenom životu, nakon što se godinu dana pre toga mentalno pripremala za borbu sa svim uzrocima svog problema sa emotivnim prejedanjem.

„Posle nekoliko godina rada na sebi, mogu da kažem da sam sve promenila. Promenila sam sopstveni način razmišljanja, počela da se ponašam odgovornije prema sebi, da razumem sopstvene emocije, rešavam traume iz detinjstva, suočavam se sa sopstvenim strahovima, prestanem da se plašim sebe.

Promenila sam profesiju i posle 17 godina u finansijama počela sam da radim kao trener i da studiram na Višoj medicinskoj školi u Beogradu“, kaže ona.

Jelena redovno na svom Instagram nalogu deli fotografije hrane koju konzumira, a njene fotografije su inspiracija brojnim ženama. 

Kao što se može videti, ona i danas vodi potpuno zdrav način života, pored toga što naglašava važnost suprotstavljanja emocionalnom prejedanju.

U prošlom periodu, od kada radi kao trener, pored toga što je pomagala sebi, pomogla je još 300 žena koje su duže vreme imale problema sa telesnom težinom.

Više njenih fotografija pogledajte u nastavku:

B. S. B. | CRNOBELO.rs / foto: Instagram

Možda vas zanima:

Zа 7 dana 7 kilograma manje pomoću dijete sa krastavcima Redovno konzumiranje krastavaca će vam pomoći da očistite organizam od toksina, ...
Vodič za roditelje: Čemu treba da naučite decu do 18. godine? Iako uopšte nije lako, ako ste ipak spremni na taj korak, možete biti odlični ro...
U čemu se krije magnetska privlačnost svakog horoskopskog znaka? Lavovi su odani i harizmatični, a Strelčevi plene svojom misterioznošću, dubinom...
U čemu se krije lepota svakog horoskopskog znaka (i koji je najzavodljiviji)? Prema astrologiji, naš horoskopski znak je „krivac“ za sve posebne osobine koje ...
U čemu je razlika- kakva je majka bila Dajana, a kakva je Kejt Midlton? Način komunikacije sa decom i njihov govor tela otkrivaju mnogo o njihovom rodit...
Trodnevna vojnička dijeta uz koju ćete „istopiti“ 4 kilograma Vojnička dijeta se bazira na ishrani u malim obrocima, pažljivo osmišljenim da s...