„Plašila sam se da drugo dete neću voleti koliko i prvo“

„Prvo dete je za mene bilo specijalno, moja Darsi mi je bila posebna, i dok sam bila trudna sa drugim detetom nisam osećala neku preveliku ljubav i uzbuđenje...“, otkriva jedna majka.

plasila-sam-se-da-drugo-dete-necu-voleti-koliko-i-prvo-1.jpg

Britanska blogerka Luis Pentland koja ima dvoje dece, podelila je svoju fotografiju iz vremena kada je bila trudna sa drugim detetom i sa svojom prvom ćerkom pored sebe.

Otkrila je kakve je unutrašnje borbe vodila u tom periodu. Otvoreno je govorila o tome da se osećala veoma anksiozno jer je mislila da svoje drugo dete Perl neće moći da voli na isti način kao što voli svoje prvo dete, Darsi, koja je za nju bila zaista posebna.

plasila-sam-se-da-drugo-dete-necu-voleti-koliko-i-prvo-2.jpg

Luis otkriva: „U to vreme nisam baš želela da govorim o tome, jer se od trudne žene očekuje da po automatizmu bude puna ljubavi prema bebi koja raste u njenom stomaku, i bilo me je strah. Da li se još neko osećao ovako?“

plasila-sam-se-da-drugo-dete-necu-voleti-koliko-i-prvo-3.jpg

Ona poručuje da je shvatila da je u redu da se osećate čudno i uplašeno pitajući se da li ćete biti dobra majka, ali i da će vas srce neočekivano iznenaditi. Da se srce ne deli na dva dela kada dobijete drugo dete, već raste duplo.

plasila-sam-se-da-drugo-dete-necu-voleti-koliko-i-prvo-4.jpg

U redu je da javno govorite o svojim strahovima, to je Luisina poruka. U takvim trenucima su najvažniji podrška i ohrabrenje od drugih.

Mnoge majke su bile oduševljene njenim potezom i ispričale su svoje priče u komentarima.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Geni – Možemo li unapred poštedeti svoje dete loših osobina i bolesti? Možda biste voleli da vaše dete nasledi plemenitost, duhovitost ili šarm vašeg p...